Для костомельного заводу в Жовківському районі побудують могильник за 19 млн грн

05 Листопада 2018

Воле-Висоцька сільська рада (Жовківський район) 1 листопада уклала угоду на рекультивацію земель з будівництвом об’єкта для захоронення та знешкодження тваринних відходів з ТОВ «Інвестиційна Компанія Укрбудсервіс» за 18,62 млн грн. Про це повідомляється на сайті електронних закупівель Prozorro.

Рекультивацію земель проведуть для створення захоронення та знешкодження тваринних відходів Жовківського костомельного заводу. Нагадаємо, два роки тому виник скандал через те, що завод не утилізує мертвих тварин згідно з санітарними нормами, а просто закопує їх на навколишній території.

Рік тому пройшли громадські слухання з приводу проекту рекультивації земель довкола заводу. Як повідомляв сайт «Варіанти», проект рекультивації передбачає захоронення в облаштованому котловані викопаних із забрудненої території решток тваринного походження. Розмір котловану – 200 на 200 м, глибина – 2,5 м. Він має бути герметичним, вистелим спеціальною плівкою. Насип над котлованом повинен бути не менше двох метрів, а міцність настилу повинна бути настільки щільною, аби по ньому могла їздити гусенична техніка.

Єдиним конкурентом переможця на торгах виступило ТОВ «Корпорація «Комунальник», яка запропонувала ціну на 257 тис. грн вищу. Під час торгів фірми не торгувались та не зменшували першопочаткових пропозицій.

Згідно з угодою, всі роботи планують завершити до кінця 2019 року. Фірма отримає 289,33 тис. грн прибутку, а на зарплати витратить 354,56 тис. грн.

«Інвестиційна Компанія Укрбудсервіс» зареєстрована у Льовові з 2016 року на 23-річну львів’янку Марту Петричко. Директором підприємства є її мати Наталія Петричко.  Власниця фірми економіст за освітою і працює  танцівницею шоу-балету «ID», який співпрацює зі співачкою Іриною Федишин.