Шестимісячна фірма з Жидачева реконструює Народний дім у Вовкові за майже 6 млн грн

30 Жовтня 2018

Відділ культури Пустомитівської РДА 26 жовтня 2018 року уклав угоду на реконстукцію Народного дому в селі Вовків (Пустомитівський район) з ТОВ «Будопт-трейд» за 5,75 млн грн. Про це повідомляється на сайті електронних закупівель Prozorro.

Згідно з угодою, всі роботи повинні виконати до кінця 2019 року.  Фірма повинна провести підсилення фундаменту, ремонт даху, замінити перекриття, поміняти підлоги, встановити сцену та замінити вікна і двері, провести внутрішні та зовнішні оздоблювальні роботи, а також замінити інженерні системи.

На зарплати працівників витратять 848,53 тис. грн, а прибутку ТОВ «Будопт-трейд» отримає 65,44 тис. грн.

Участь в торгах, окрім переможця, взяли ще два підприємства: ПП «Інвест-Будмонтаж», що зареєстроване в селі Малі Ланки (Перемишлянський район) та ТОВ «Будівельна компанія «Сантех Буд» зі Львова. Остання є найстаршою зі всіх конкурентів – фірма зареєстрован 1 рік та 10 місяців тому. В свою чергу ПП «Інвест-Будмонтаж» створене лише 9 місяців тому, а переможець торгів «Будопт-трейд» – 6 місяців тому.

Відділ культури Пустомитівської РДА в тендерній документації не вимагав наявність підтвердження досвіду у вигляді надання аналогічних договорів, хоча зазвичай це стандартна вимога, лише – наявність досвіду роботи у працівників.

Під час торгів компанія переможець знизила свою першопочаткову ціну на 564 тис. грн. І остаточна пропозиція була на 1 тис. грн дешевшою від найближчого конкурента.

Власником «Будопт-трейд» є мешканець села Рудківці (Жидачівський район) 33-річний  Ігор Мороз. Фірма заснована у березні поточного року і досі участі в державних тендерах не брала.

Раніше він також був співвласником будівельної компанії «Буддах-Львів», яка також участі в державних закупівлях не брала.