Заступник директора міського департаменту ЖКГ не задекларував одну з компаній

26 Жовтня 2018

Колишній заступник директора ЛКП «Львівелектротранс», а нині заступник директора департаменту житлового господарства та інфраструктури Львівської міської ради Андрій Білий не задекларував одну зі своїх компаній. Про це «Наші гроші. Львів» дізналися від читача і підтвердили цю інформацію у відкритих джерелах.

Згідно з декларацією Андрія Білого за 2017 рік, він був одноосібним власником лише ТОВ «Др.Перформ», основним видом діяльності якого є консультування з питань комерційної діяльності й керування. Однак, згідно з інформацією Єдиного держреєстру юросіб, ФОПів та громадських формувань, Андрій Білий станом на 31 грудня 2017 року володів 50% у статутному капіталі ТОВ «Пешн Ту Перформ». Відповідно він мав вказати цю компанію в декларації за 2017 рік, однак не зробив цього.

В подальших деклараціях, зокрема, перед звільненням з ЛКП у кінці травня цього року, згадки про кошти від продажу компанії також відсутні, хоча згідно з даними Clarity та Ring, Андрій Білий вийшов з числа засновників у березні.

Його бізнес-партнером по фірмі був начальник відділу інформації та зв’язків з громадськістю «Львівелектротрансу» Іван Бондар, який також вирішив фірму не декларувати.

Нині ні Білий, ні Бондар не володіють ТОВ «Пешн Ту Перформ». Водночас дружина Андрія Білого досі вказана підписантом у «Пешн Ту Перформ». Актуальними власниками є Андрій Чух (95%) та Максим Пишненко (5%). Згідно з профайлом компанії на порталі Work.ua, «Пешн Ту Перформ» сприяє «офіційному та якісному працевлаштуванню українців в країнах Європи».

Щодо «Др.Перформ», то Андрій Білий нині володіє 90%, а його дружина Галина – 10%, яка також є керівником. Компанія займається проведенням тренінгів.