Дві фірми Дубневичів розіграли неприбутковий тендер в Старосамбірському районі

24 Жовтня 2018

Торчиновицька сільська рада (Старосамбірський район) за результатами відкритих торгів підписала два договори на капітальний ремонт вулиць із ТОВ «Будівельна компанія Білдерпоінт» на загальну суму 7,06 млн грн. Про це повідомляє портал публічних закупівель Prozorro.

За цими контрактами компанія-переможець проведе капітальний ремонт вулиці Нова в с. Морозовичі за 3,78 млн грн та вулиці Сільська в селі Торчиновичі за 3,27 млн грн.  В обох закупівлях технічним завданням передбачено заміну дорожнього покриття вулиць та тротуарів, встановлення нових дорожніх знаків та нанесення нової розмітки.

За договірною ціною на ремонт вулиці в селі Морозовичі, компанія «Білдерпоінт» витратить на заробітні плати працівникам 177 тис. грн, тобто 4,68% від усієї суми закупівлі. А от прибутку компанія не отримає. В кошторисі навпроти цього пункту стоїть прочерк.

Єдиним конкурентом в обох закупівлях виступило приватне підприємство «ДАКО Плюс» із пропозиціями на 319 та 284 тис. грн дешевшими. Однак тендерний комітет двічі відхилив компанію, оскільки, та не надала в складі обох пропозицій однаковий набір документів: банківську гарантію, тендерну пропозицію тощо.

Обидві фірми є близькими до народних депутатів від БПП Ярослава та Богдана Дубневичів. Будівельна компанія «Білдерпоінт» належить Марії Бабич, а її директором є Вадим Бабич – перший засновник ПП «ДАКО Плюс».

Власником «ДАКО Плюс» є Степан Балай. А до того був Назарій Панчишин, який також був власником близького нардепам Дубневичам ТОВ «Львівбудмакс». Перед Панчишиним власником «ДАКО Плюс» був Тарас Борис, який вказував місцем праці благодійну організацію «Фонд братів Дубневичів».

Крім того, виявилось, що на деяких торгах фірма «Білдерпоінт» використовувала телефонний номер 0673718555, який вказаний як контактний в ЄДР приватним підприємством «ДАКО Плюс». Наприклад, на торгах з будівництва каналізації у Славську в листопаді 2018 року.

Впродовж 2018 року ТОВ «Будівельна компанія Білдерпоінт» одержала 19 державних замовлень на 25 млн грн. Нагадаємо, що компанія неодноразово фігурувала в матеріалах «НГ. Львів», зокрема проти фірми ведеться досудове розслідування у кримінальному провадженні за ч. 3 ст. 191 ККУ (привласнення майна). За версією слідства, компанія безпідставно завищила вартість асфальтобетону на 170 тис. грн під час ремонту вулиці у Дрогобичі. В документах було зазначено, що асфальтобетонну суміш возять зі Львова, але насправді – з Дрогобича.