Дві компанії розпиляли 8,6 млн грн на дитсадок у селі Тисменецького району

18 Жовтня 2018

Черніївська сільська рада, що в Івано-Франківській області, в результаті відкритих торгів уклала договір з ТОВ «Будівельна компанія «Трейдзахідбуд» на будівництво дитячого садка. Сума договору складає 8,69 млн грн, про це стало відомо з порталу Prozorro.

Дитячий садок збудують у селі Черніїв Тисменецького району до кінця наступного року. Технічним завданням передбачено, що заклад буде розрахований на 50 місць. Тому вартість одного місця становитиме близько 173 тис. грн, що є дещо дорожче ніж рекомендовані показники Мінрегіонрозвитку, які становлять 117 тис. грн для таких будівель. Також споруду обладнають меблями та побутовою технікою.

Згідно з договірною ціною, витрати підприємства на заробітні плати становитимуть 820 тис. грн, а прибуток закладено на рівні 316 тис. грн.

Крім переможця участь у торгах взяла лише одна компанія – ТОВ «Трейдербуд» з пропозицією на 311 тис. грн дешевшою. Фірма «прописана» у Чернівецькій області, однак її власник, Петро Хрущ, зареєстрований у селі Пістинь Івано-Франківської області.

Під час аукціону учасники не торгувались. Однак «Трейдербуд» відхилили через те, що учасник не надав низку кваліфікаційних документів. В пропозиціях обох компаній присутні документи з однаковим змістом та помилками, хоча учасник не надавав шаблонів та зазначав, що вони повинні бути довільної форми.

ТОВ «Будівельна компанія «Трейдзахідбуд» раніше на торгах використовувала номер телефону компанії ПП «Ростімекс» Ростислава Кукурудза, депутата Івано-Франківської міськради від «Фронту Змін», про що раніше зазначали «Наші гроші». Тепер фірма змінила одну цифру у телефоні, і їх контактний номер – це 0342-559-695 замість 0342-559-696.

Власником «Трейдзахідбуду» є Ігор Дем’янів. Фірма зареєстрована в Івано-Франківську на вулиці Сорохтея, 41, квартира 915. За цією адресою знаходиться житловий будинок, де відсутня 915-та квартира, повідомляв «Курс». Впродовж 2018 року компанія підписала 11 контрактів на 27,8 млн грн.

Слідчі Івано-Франківська підозрюють «БК «Трейдзахідбуд» у подачі неправдивих відомостей в систему Prozorro у тендері на капремонт доріг у Івано-Франківську. Також компанію підозрюють в підробці документів. В матеріалах іншої справи зазначається, що службові особи управління комунальним майном Коломийської міськради та підрядника сфальшували акти виконаних робіт на реконструкцію берегоукріплення влаштування дамби у Коломиї. Вартість держзамовлення становила 16,27 млн грн, проте насправді роботи нібито не виконані.