Молода юристка львівських «розпильщиків» реконструюватиме частину митного пункту «Чоп»

16 Жовтня 2018

Закарпатська митниця ДФС України 10 жовтня підписала договір з ТОВ «Візин Річ» на реконструкцію частини території пункту пропуску «Чоп» (Тиса) під майданчики для вагових систем вартістю понад 3 млн грн. Про це стало відомо з сайту публічних закупівель Prozorro.

Закупівлю здійснили за неконкурентною переговорною процедурою, оскільки попередні торги двічі відміняли через відсутність достатньої кількості учасників. І вперше, і вдруге на торги взагалі ніхто не прийшов.

Згідно з кошторисом, компанія здійснить демонтажні роботи, зокрема, модульного посту охорони, проведе інженерні мережі, зведе кабіну оператора, навіс, встановить два світлофори, здійснить благоустрій території та інше. Роботи мають завершити до кінця листопада.

На заробітні плати передбачено 168,6 тис. грн, прибуток становитиме 86,4 тис. грн, вказано в договірній ціні.

ТОВ «Візин Річ» зареєстровано два роки тому, фірма прописана у Полтаві і неодноразово міняла власників. Спочатку власниками були Оксана Мельник з Червонограда (Львівська область) та Володимир Костенко з Херсонської області, а пізніше – Ігор Заїка з Полтави.

Актуальною власницею тепер є 26-річна Софія Кобільник зі Львова. Вона ніколи не була приватним підприємцем чи засновником юридичних осіб. Два роки тому, згідно з оголошеннями в мережі, дівчина шукала роботу помічника юриста чи адвоката. Директором також працює людина з львівською реєстрацією – 61-річний Євген Михайлюк.

«Візин Річ» розпочало отримувати замовлення в 2017 році (5,5 млн грн), а в 2018-му вже підписало договорів на понад 153 млн грн. Основними замовниками є два держпідприємства: «НЕК «Укренерго» і «Об’єднана компанія «Укрвуглереструктуризація».

Закарпатська митниця замовила роботи у «Візин Річ» вперше, хоча зараз компанія може отримати перемогу в ще одних торгах на майже 8 млн грн на реконструкцію автодорожної естакади пропуску «Чоп».

З документів на цих торгах стало відомо, що «Візин Річ» орендує багато техніки у львівської компанії «Мегабудмакс», а одне з приміщень – також у львівського «Вест Білдінг Груп». Обидві неодноразово фігурували у публікаціях «Наші гроші. Львів» як члени групи компаній, які розігрували торги між собою.

Згідно з даними порталу Clarity, найчастіше (11 разів) «Візин Річ» конкурувало з ТОВ «Будгарант Плюс», яке пов’язане з «Вест Білдінг Груп» (5 разів), «Мегабудмакс» та «Львівський будівельний холдинг» (3 рази).

На інших торгах ми знайшли довідку, згідно з якою власниця «Візин Річ» Софія Кобільник у липні цього року працювала юристом у «Вест Білдінг Груп».

Крім того, у «Візин Річ» бухгалтером працює Віра Станкевич, яка є в довідках про працівників ТОВ «Львівський будівельний холдинг», яке входить у вищеописане кубло компаній.

Матеріал підготовлено в рамках проекту IWPR за підтримки МЗС Норвегії