Одна з ТЕЦ Дубневичів лишилась під арештом по справі НАБУ

12 Жовтня 2018

Новояворівська теплоелектроцентраль народних депутатів Дубневичів залишилась під арештом, накладеним у рамках кримінальної справи НАБУ про розкрадання понад 300 млн куб. м природного газу ПАТ «НАК «Нафтогаз України» із завданням збитків на майже 1,4 млрд грн. Про це повідомила журналістка «Наших грошей» із Солом’янського районного суду Києва.

Клопотання про зняття арешту мало розглядатись суддею Оленою Куровою, однак, заявник його відкликав. Новояворівська ТЕЦ залишилась під арештом.

Аналогічне клопотання суд має розглянути стосовно ТЕЦ у Новому Роздолі. Засідання відбудеться 18 жовтня.

Нагадаємо, у вересні цього року Агентство з повернення активів та управління арештованим майном (АРМА) обрало компанію ПП «Гарант Енерго М» управителем майна ТОВ НВП «Енергія-Новояворівськ» та ТОВ «Енергія-Новий Розділ», на які зареєстровані згадані ТЕЦ. 9 жовтня НКРЕКП надала ліцензію новому управителю.

Сьогодні робота електроцентралей залишається заблокованою. За інформацією «Центру протидії корупції», обраний АРМА новий управитель ТЕЦ досі не підписав контракт на постачання газу на ТЕЦ. Контракт не підписує «Нафтогаз», який поставив умову новому управителю – визнати борги Дубневичів і взяти їх на себе. Поки ця ситуація за дорученням прем’єр-міністра врегульовується на рівні постанови уряду, адвокати Дубневичів намагаються оскаржити арешт та повернути собі контроль за ТЕЦ.

Додамо, ПП «Гарант Енерго М»  належить юристу Віталію Ушинському та екс-нардепу Володимиру Купчаку (обрався від «Батьківщини».