«Львівелектротранс» не мав права підписувати договір з харківською «прокладкою» на ремонт трамвайних візків

12 Жовтня 2018

Тендерний комітет ЛКП «Львівелектротранс» повинен був відхилити пропозицію ТОВ «Технології електротранспорту» як таку, що не відповідала вимогам тендерної документації. Втім комунальне підприємство таки підписало договір з цією компанією на капітальний ремонт візків трамвайних вагонів КТ4 за 5,8 млн грн.

Нагадаємо, «Технології електротранспорту» працює через субпідрядника – комунальне підприємство «Салтівське трамвайне депо», тобто в неї відсутні власні виробничі потужності. Крім того, компанія фігурує у низці кримінальних проваджень щодо попередніх підрядів на ремонт трамваїв.

Як розповів «Наші гроші. Львів» експерт «Центру громадського моніторингу та досліджень» Юрій Кузько, «Львівелектротранс» повинен був відхилити пропозицію харківської компанії «Технології електротранспорту», оскільки фірма не подала всі документи, які вимагав замовник.

Так, від учасників вимагали довідки про наявність обладнання і матеріально-технічної бази та кваліфікованих працівників у формі таблиць з вказанням детальної інформації, як от найменування обладнання, його кількості, імен працівників, їх стажу та інше.

Однак «Технології електротранспорту» надали довідки, в яких ця інформація відсутня. Компанія лише вказала, що має все необхідне, і матеріально-технічну базу, і відповідних працівників, додавши, що залучатиме субпідрядника – комунальне підприємство «Салтівське трамвайне депо». У систему переможець торгів завантажив детальні довідки про працівників та базу саме цього комунального підприємства.

Цікаво, що імена своїх працівників «Технології електротранспорту» відмовилося надати, пославшись на закони «Про захист персональних даних» та «Про інформацію». «Дану інформацію розголошувати і розміщувати у загальному доступі на електронному майданчику вважаємо некоректно та впевнені, що це не є необхідним», – написала фірма.

«Центр громадського моніторингу та досліджень» надішле у Державну аудиторську службу України звернення з вимогою перевірити дану закупівлю.

Нагадаємо, «Львівелектротранс» вже вдруге замовляє послуги з ремонту у ТОВ «Технології елетротранспорту». Раніше, у вересні 2018 року, комунальники замовили компанії ремонт таких же візків на 2,3 млн грн, а через три дні уклали додаткову угоду, згідно з якою змінили умови техзавдання. Новою угодою скасували післяремонтну обкатку візка та змінили строк експлуатації відремонтованих моделей. Спочатку він становив 2 роки на вузли візка і 5 років на редуктор, або 100 та 300 тис. км пробігу, відповідно. Цей пункт змінили на: «згідно із стандартом Міністерства ЖКГ України загальних технічних вимог капітального ремонту», який передбачає гарантійний термін експлуатації лише 12 місяців.