Фірма з орбіти групи «Фуршет» київського депутата Баленка побудує будинки та дитсадок на Стрийській, 45

12 Жовтня 2018

Депутати Львівської міської ради дозволили київському ТОВ «Атріум Естейт» виготовити проект землеустрою щодо відведення земельних ділянок для подальшого будівництва багатоквартирних будинків на вулиці Стрийській, 45. Відповідне рішення ухвалили 11 жовтня депутати ЛМР.

Йдеться про надання фірмі в оренду 3,28 га землі на території «Львівського заводу гідромеханічних передач», що межує з територією Львівського автобусного заводу і має таку саму адресу вул. Стрийська,45. «Атріум Естейт» 12 та 13 лютого 2018 року стало власником низки об’єктів нерухомості на території заводу гідромеханічних передач, а саме: шумоізоляторних камер, будівлі складу запасних частин, будівлі цеху та службових приміщень. На підставі права власності фірма у вересні 2018 року звернулась до Львівської міської ради та отримала право на виготовлення проекту землеустрою.

Згідно з ухвалою, фірма отримає в оренду на 10 років три ділянки, серед яких: площею 1,02 га для будівництва будинку змішаного типу, 1,13 га для багатоквартирного будинку та 0,59 га для будівництва та обслуговування дошкільного навчального закладу. Ще одну ділянку площею 0,53 га фірма отримає в оренду на 5 років з обмеженням без права будівництва та оформлення права власності для обслуговування виробничих будівель. Вартість оренди всіх ділянок становитеме 2,13 млн грн на рік.

ТОВ «Атріум Естейт» із статутним капіталом у 100 грн засновано у Києві рік тому, а його власницею є Наталія Садовська. Фірма зареєстрована за адресою вул. Набережно-Хрещатицька, 25. За цією адресою розташована ще низка компаній, в яких Наталія Садовська є власником або директором.

Зокрема, ТОВ «Гарантія-Набережна», де вона є директором. Це підприємство належить до групи компаній «Фуршет» депутата Київської міськради від фракції «Солідарність» Ігоря Баленка, який раніше був відомий скандалами, пов’язаними із незаконними забудовами. Також Наталія Садовська є директором фірми «7 днів Кам’янець-Подільський», найбільшого готелю міста, де 80% статутного капіталу належить Ігорові Баленку.

«Львівський завод гідромеханічних передач», на території якого фірма проводитиме будівництво, також належить до групи компаній «Фуршет». Власником заводу група стала ще у грудні 2010 року.