Фірма, пов’язана з начальником тернопільської САД, отримала чергові 50 млн грн на утримання доріг в області

10 Жовтня 2018

Управління капітального будівництва Тернопільської обласної державної адміністрації (далі – УКБ) протягом 1-5 жовтня підписало десять договорів на поточний середній ремонт доріг Тернопільської області з ТОВ «БМБуд» за 47 млн грн. Про це стало відомо з сайту електронних закупівель Prozorro.

За результатом першої закупівлі, «БМБуд» отримає 1,6 млн грн за поточний ремонт дороги Божиків-Тростянець (6,2 км) в Бережанському районі. При цьому фірма отримає 1,5 тис. грн прибутку, а на заробітну плату піде 7,6 тис. грн.

У тендері за цей підряд «БМБуд» змагалося з ТОВ «Авакс Проф», чия пропозиція була на 147 тис. грн дорожчою.

Згідно з двома іншими угодами, «БМБуд» відремонтує відтинок Підгайці-Старе Село (1,2 км) Підгаєцького району за 2,6 млн грн. За ці роботи фірма матиме 2,4 тис. грн прибутку, на заробітну плату піде 11,6 тис. грн.

Також фірма отримає 2,6 млн грн за ремонт дороги Підгайці-Шумляни (28 км) в Підгаєцькому районі. При цьому прибуток «БМБуду» становитиме 2,3 тис. грн прибутку, а заробітна плата − 11,5 тис. грн.

В обох тендерах «БМБуд» змагався з ДП «Тернопільський облавтодор» ВАТ Державна акціонерна компанія «Автомобільні дороги України» (далі – «Тернопільський облавтодор»), ТОВ «Техно-буд-центр» та ТОВ «Авакс Проф».

Спочатку в закупівлях переміг «Тернопільський облавтодор», який запропонував 2,3 млн грн за свою роботу. Однак підприємство відхилили через відсутність потрібних тендерних документів.

Відповідно до четвертого договору, «БМБуду» дістанеться 2,8 млн грн за поточний середній ремонт дороги Шумляни-Боків (2,5 км) в Підгаєцькому районі. Прибуток компанії складатиме 2,6 тис. грн, а заробітна плата – 12,7 тис. грн.

У цій закупівлі «БМБуд» змагався з двома тернопільськими фірмами − ТОВ «Авакс Проф» та ТОВ «Техно-буд-центр». Їхні пропозиції були на 8,2 та 8,7 тис. грн дорожчими, аніж ціна «БМБуду».

Також «БМБуд» отримає 20,5 млн грн за ремонт таких доріг: Городище-Зарваниця Бучач- Звенигород (7,1 км), Сороки-Ліщанці (4,2 км), Бучач-Возилів (1,1 км), Бучач-Нижнів (2,3 км) в Бучацькому районі. За ці кошти «БМБуд» ще відремонтує чотири відтинки в Монастирському районі: Підгайці-Монастириськ (9 км), Монастириськ-Підлісне-Горожанка (3,5 км), Ковалівка-Олеша (9 км), Бучач-Нижнів (960 метрів).

У тендері компанія змагалася з ТОВ «Авакс Проф», яке спочатку перемогло на цих торгах. Однак фірму відхилили, бо вона не подала потрібних для переможця документів.

Ще дві угоди (договір-1, договір-2) по 3,9 млн грн тернопільське УКБ підписало з «БМБудом» на ремонт обходу смт. Гусятин (1,6 км) Гусятинського району. При цьому компанія отримає 3,6 тис. грн прибутку, на заробітну плату піде 16,6-16,8 тис. грн.

В обох тендерах «БМБуд» конкурував з «Тернопільським облавтодором» та ТОВ «Техно-буд-центр». Спочатку в закупівлях по черзі перемогли конкуренти, але їх відхилили через відсутність потрібних документів.

Ще одне замовлення «БМБуд» отримав на ремонт ділянки Шумляни-Солов’ятин (3 км) Бережанського району. У травні цього року фірма підписувала угоди на ремонт частини цієї дороги (1 км) зі Службою автомобільних доріг Тернопільської області (далі – САД), однак коштів за підряд вона не отримала.

За свої роботи фірма отримає 1,6 млн грн, з яких прибуток становитиме 1,5 тис. грн, а заробітна плата – 8,4 тис. грн. На торгах «БМБуд» змагався з ТОВ «Козова Шляховик» та ТОВ «Техно-буд-центр», пропозиції яких були на 1 грн та 558 тис. грн дорожчими.

Тернопільське УКБ також віддасть компанії 3,6 млн грн за ремонт відтинку Бережани-Розгадів (18,9 км) в Бережанському районі. Ремонт 800 метрів цієї дороги також замовляла тернопільська САД, але не оплатила роботи. За цей підряд «БМБуд» отримає 3 тис. грн прибутку, а на заробітну плату піде 15,7 тис. грн. У тендері єдиним конкурентом фірми було ТОВ «Техно-буд-центр», яке запропонувало за свої роботи на 8 тис. грн більше.

Ще 3,5 млн грн «БМБуд» отримає за ремонт дороги Щаснівка-Медин через Токи (16,8 км) у Підволочиському районі. Компанії дістанеться 3 тис. грн прибутку, на заробітну плату піде 15,6 тис. грн.

Конкурентами «БМБУду» на торгах були п’ять фірм: ТОВ «Техно-буд-центр», ТОВ «В.Н.Т», «Тернопільський облавтодор», ТОВ «Інвестбуд-2016» та ТОВ «Авакс Проф». Кожна з цих компаній мала вигідніші пропозиції, однак усіх їх відхилили через відсутність потрібних документів.

Нагадаємо, що фірма «БМБуд» зареєстрована у Тернополі в грудні 2016 року. Спочатку засновниками компанії були Андрій Самарик та Олександр Івахів – тренери місцевих клубів, до діяльності яких залучений начальник тернопільської САД Богдан Юлик. А у серпні цього року єдиним власником фірми став Євгеній Бєлаш, а «БМБуд» переїхала на іншу вулицю – Текстильну, 30.

Протягом травня-жовтня цього року компанія отримала замовлень на 550,5 млн грн, враховуючи поточні договори. Серед них – 177 договорів  на ремонт доріг за 27 млн грн та утримання доріг Тернопільської області за 450 млн грн.