Тернопільська САД віддасть 450 млн грн на утримання доріг близькій до її начальника фірмі

26 Вересня 2018

Служба автомобільних доріг у Тернопільській області (далі – САД) 24 вересня з ТОВ «БМБуд» на утримання доріг загального користування державного значення в Тернопільській області на 450 млн грн. Про це стало відомо з сайту електронних закупівель Prozorro.

Згідно з угодою, фірма утримуватиме всього 270 км державних доріг до грудня 2020 року: /М-19/-Ланівці -/Н-02/ (56,2 км), Бережани-Підгайці-Монастирська (47,6 км), Бережани-Нараїв-Брюховичі (17,9 км), Зборів-Козова (26,7 км), Вишнівець-Ланівці (24,6 км), Ланівці-Лисогірка-Теофіполь (9,1 км), Стрий-Тернопіль-Кропивницький-Знам’янка (33 км), Городище-Зарваниця-Бучач (55,9 км).

У вартість утримання входить ліквідація вибоїн на дорогах, фрезерування, засипання промоїн і просідань, прочищення та заливання тріщин тощо. А також – розмітка дороги, фарбування бар’єрної огорожі, стовпців, знаків, очищення доріг від снігу. Окрім цього, «БМБуд» повинне прибирати усе сміття поблизу доріг та очищати насадження.

При цьому «БМБуд» отримає 7,5 млн грн, а на заробітну плату піде 19,7 млн грн.

У тендері фірма-переможець змагалася з ТОВ «Техно-Буд-Центр». Під час торгів учасники не знижували своїх пропозицій, однак ціна переможця була на 39 млн грн дешевшою.  До аукціону не допустили українське представництво «Алтйол Iншаат Тiджаред Лiмiтед Шiркетi» (Туреччина).

Фірма «БМБуд» зареєстрована у грудні 2016 року в Тернополі. Донедавна її засновниками були тренери місцевих клубів Олександр Івахів та Андрій Самарик, які пов’язані з начальником тернопільської САД Богданом Юликом. Однак в серпні цього року компанія змінила власника – ним став місцевий мешканець Євгеній Бєлаш. При цьому «БМБуд» переїхала на іншу вулицю (Текстильна, 30).

Як раніше повідомляли «Наші гроші. Львів», Євгеній Бєлаш зареєструвався приватним підприємцем у травні цього року (основна діяльність – торгівля будівельними матеріалами). Також при пошуку повного ПІБ теперішнього власника «БМБуду» в  Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно сайт видає довідку про три малі квартири, які були чи досі є у власності Бєлаша.

Протягом травня-вересня цього року «БМБуд» отримала замовлень на 503 млн грн (враховуючи поточну закупівлю). Серед них – 177 прямих договорів з тернопільською САДом на ремонт ділянок доріг по 40 метрів на 27 млн грн та закупівля асфальтобетонної суміші «Тернопільським облавтодором» за 22 млн грн.