Менеджери Коломойського-Боголюбова нагодують та розселять спортсменів на 2,2 млн грн

20 Вересня 2018

Державний центр олімпійської підготовки із зимових видів спорту, що в селі Поляниця Івано-Франківської області, протягом липня-вересня замовив послуг з проживання та харчування учасників навчально-тренувальних зборів на понад 2,2 млн грн у ТОВ «Парктур» без проведення конкурсних процедур. Про це стало відомо зі звітів про укладені договори, які оприлюднили на Prozorro.

Загалом було підписано 30 договорів на суми, що не перевищували 200 тис. грн: від 14,4 до 199,9 тис. грн.

Зокрема, 14 вересня було підписано п’ять договорів, два з них на поселення учасників зборів із спеціальної підготовки з сноубордингу. Так, одинадцять людей поселять в готель на 13,5 діб, і це коштуватиме майже 88,4 тис. грн, а ще десятеро людей – на 19 діб, загалом на 113 тис. грн. В обох випадках вартість проживання коштуватиме 595 грн з особи на добу. Для учасників зборів із спеціальної підготовки з фристайлу замовили проживання в готелі протягом 7-14 діб, також по 595 грн з особи на добу, загалом на 91,6 тис. грн.

Окремо замовили харчування в кафе «Bugi.L» для учасників зборів зі сноубордингу та фристайлу, на понад 62 тис. грн.  Згідно з договорами, триразове харчування для спортсменів коштуватиме 211 грн на день, для тренерів – 141 грн на день.

ТОВ «Парктур» управляє основними готелями туристичного комплексу «Буковель», товариство зареєстроване в селі Поляниця Івано-Франківської області. Власником та директором є Віталій Ковальчук, а раніше був Роман Родзоняк – керівник ТОВ «Скорзонера», якому належить земля під «Буковелем» та більшість будівель на курорті. Бенефіціарами «Скорзонери» є Ігор Коломойський та Геннадій Боголюбов.

Теперішній власник «Парктуру» Віталій Ковальчук раніше був у складі співвласників ТОВ «Галичина-Цукор», яке володіє 2,16% «Скорзонери». Нині Ковальчук також володіє та керує ПП «Ірістур». Це підприємство згадується у судовій ухвалі в рамках провадження щодо ТОВ «ПБС», яке за підозрою слідчих під час ремонту однієї з доріг купувало матеріали за завищеними цінами у пов’язаних компаній. Так, «ПБС» регулярно перераховувало кошти на рахунок «Ірістуру» з призначенням платежу «повернення поворотної фінансової позики» та «повернення попередньої оплати за ТМЦ».

Нагадаємо, «ПБС» контролює народний депутат Олександр Шевченко, який раніше керував «Буковелем». Фірма записана на Іванну Непик, яка також очолює згадане вище ТОВ «Галичина-Цукор».

Весною цього року Нацбанку не вдалося забрати «Буковель» у Коломойського та Боголюбова. Господарський суд Києва задовольнив позов «Скорзонера» до НБУ та розірвав кілька іпотечних договорів, які забезпечували боргові зобов’язання «Приватбанку» перед НБУ за кредитами рефінансування. НБУ не вдалося успішно оскаржити це рішення в апеляційному суді, а розгляд касації Верховним Судом ще триває.