Глинянська міськрада віддала 3 млн грн фірмі, з якою розірвала попередній договір на ті ж роботи

12 Вересня 2018

Глинянська міська рада, що в Золочівському районі, 11 вересня підписала договір з ТОВ «Профіт» на реконструкцію будівлі міської ради з влаштуванням Центру надання адміністративних послуг (далі − ЦНАП) за 3,3 млн грн. Про це стало відомо з сайту електронних закупівель Prozorro.

У липні цього року Глинянська міська рада вже проводила тендер на реконструкцію ЦНАПу, в якій переміг «Профіт». Тоді в закупівлі брали участь три фірми – ТОВ «Кузь», ПП «Субота» і теперішній підрядник ТОВ «Профіт», який і переміг в тодішньому тендері. Однак журналісти «Наші гроші. Львів» виявили, що дві останні згадані фірми-учасники є пов’язаними між собою, згідно з ЗУ «Про публічні закупівлі», бо належать одному власникові. Після цього Глинянська міська рада розігравала угоду з фірмою «Профіт».

У серпні замовник ще двічі намагався провести торги на реконструкцію ЦНАПу, однак не зміг цього зробити, бо на тендер подавалося лише ТОВ «Профіт». Відтак цього разу Глинянська міська рада провела закупівлю за переговорною процедурою, мотивувавши це тим, що вже двічі скасовувала торги через відсутність достатньої кількості учасників. Тому замовлення знову отримав «Профіт».

Золочівська фірма «Профіт» працює на ринку з 1993 року. Її засновником є Богдан Тимків, який також очолює комунальне підприємство Золочівської міськради «Перспектива». Протягом 2017-2018 років компанія отримала 22 замовлення на загальну суму 7,1 млн грн.