Фірма, яку підозрюють в незаконній вирубці дерев, ремонтуватиме дороги на Тернопільщині за майже півмільярда гривень

06 Серпня 2018

Служба автомобільних доріг у Тернопільській області 1 серпня підписала договір з ТОВ «Техно-Буд-Центр» на поточний середній ремонт доріг державного значення М-09 Тернопіль-Львів-Рава-Руська та М-19 Доманове-Ковель-Чернівці-Тереблече за 449,3 млн грн. Про це стало відомо з сайту електронних закупівель Prozorro.

«Техно-Буд-Центр отримає 386 тис грн прибутку, на заробітну плату витратить 1,7 млн грн.

На торгах фірма-переможець змагалася з ПП «Полтавабудцентр», ТОВ «ПБС» та ТОВ «Автомагістраль-Південь». Під час торгів компанії не знижували своїх пропозицій, однак ціна «Техно-Буд-Центр» була на 76-82 млн грн дешевшою від інших учасників.

Фірма «Техно-Буд-Центр» працює на ринку з 2005 року, її офіс розташований в Тернополі. Компанія належить місцевому мешканцю Григорію Процику, директором «Техно-Буд-Центр» є Олег Чернецький.

Як повідомляли «Наші гроші», раніше співвласником фірми був Любомир Грегоращук. Його син Андрій був депутатом Тернопільської міської ради від ВО «Свобода». Водночас він є зятем колишнього начальника тернопільського САДу Юрія Проника.

Фірма «Техно-Буд-Центр» вже не вперше співпрацює з замовником. Протягом 2017-2018 років фірма «Техно-Буд-Центр» отримала від САДу дев’ять замовлень на 2,6 млрд грн (враховуючи поточну угоду).

«Техно-Буд-Центр» фігурує в кримінальному провадженні за ч.3 ст.191 КК України (привласнення майна, зловживання службовим становищем). У травні цього року працівники Держекологічної інспекції Тернополя виявили, що на території Байковецької сільської ради (траса Стрий-Тернопіль-Кропивницький-Знам’янка) було вирубано 95 дерев поблизу автомобільної зупинки «Аеропорт».

Оскільки на цій дорозі видалення та очищення насаджень по боках дороги виконувала фірма «Техно-Буд-Центр», то правоохоронці перевіряють усі документи, пов’язані з цими роботами. Поки що інших деталей у провадженні немає.