- NGL.media - https://ngl.media -

Суд закрив кримінал на екс-начальницю управління капбудівництва ЛОДА через зайві 300 тис. грн для «Аеробуду»

31.07.2018 @ 09:00 в Львів,Новини

Галицький районний суд міста Львова звільнив від кримінальної відповідальності екс-начальницю управління капітального будівництва ЛОДА Катерину Іванову та комерційного директора ПАТ «Аеробуд» Олександра Бондарця, чия недбалість призвела до сплати підрядникові зайвих 300 тис. грн під час реконструкції перинатального центру у Львові.

Про це стало відомо [1] з ухвали суду, яку оприлюднили в Єдиному державному реєстрі судових рішень 17 липня.

Згідно з ухвалою, у 2015 році ЛОДА підписала договір з ПАТ «Аеробуд» на реконструкцію Львівського обласного клінічного перинатального центру (вул. Дж. Вашингтона, 6) за 123 млн грн. Наступного року вони підписали додаткову угоду, відповідно до якої додали робіт ще на 1,6 млн грн.

Під час судово-будівельної експертизи правоохоронці виявили, що підрядник завищив обсяги виконаних робіт на 299,2 тис. грн. Акт прийому виконання будівельних робіт підписала тодішній керівник УКБ ЛОДА Катерина Іванова, відповідно казначейство зарахувало оплату для «Аеробуду», що спричинило «тяжкі наслідки державним інтересам».

Іванову та Бондарця підозрювали за ч. 2 ст. 367 КК України службова недбалість, яка призвела до тяжких наслідків. Під час судового засідання чиновниця та комерційний директор «Аеробуду» Олександр Бондарець визнали себе винними. Зважаючи на це, а також те, що обвинувачені вчинили злочин вперше, сприяли його розкриттю та повністю відшкодували завдану ними шкоду, суд звільнив їх від кримінальної відповідальності та закрив кримінальне провадження.

Нагадаємо, що ПАТ «Аеробуд» переміг [2] в тендері на реконструкцію перинатального центру ще 2013 року за 70 млн грн. Тоді через брак коштів роботи призупинили. Вже 2015 року ЛОДА продовжило [3] співпрацю з «Аеробуд» за 122,7 млн грн. Однак вже 2017 року замовник розірвав [4] договір з фірмою, оскільки вона порушувала терміни виконання робіт. Відтак реконструкцію перинатального центру завершувала «Будівельна компанія «Прогрестехбуд».

Львівський обласний клінічний перинатальний центр відкрили з другої спроби у червні цього року. Спочатку після його урочистого відкриття 20 квітня президентом Украни центр запрацювати не зміг через ремонтні роботи.


Статтю роздруковано з NGL.media: https://ngl.media

URL статті: https://ngl.media/2018/07/31/sud-zakryv-kryminal-na-eks-nachalnytsyu-upravlinnya-kapbudivnytstva-loda-cherez-zajvi-300-tys-hrn-dlya-aerobudu/

URLs in this post:

[1] відомо: http://reyestr.court.gov.ua/Review/75285437

[2] переміг: http://ngl.media/2013/09/20/pryvativets-otrymaje-70-miljoniv-hryven-vid-oblasti-na-rekonstruktsiyu-polohovoho-budynku/

[3] продовжило: http://ngl.media/2015/09/15/rekonstruktsiya-perynatalnoho-tsentru-u-lvovi-podorozhchala-majzhe-vdvichi/

[4] розірвав: http://ngl.media/2017/05/15/loda-najnyala-firmu-antonova-dlya-zavershennya-rekonstruktsiji-perynatalnoho-tsentru-u-lvovi/

Copyright © 2013-2020 НАШІ ГРОШІ - ЛЬВІВ. All rights reserved.