Глинянська міськрада помітила, що вибрала переможця тендеру серед фірм з одним власником, і розірвала договір

Глинянська міська рада, що в Золочівському районі, розірвала договір з підприємством «Профіт» на реконструкцію будівлі міської ради з влаштуванням Центру надання адміністративних послуг за 3 млн грн. Про це стало відомо з інформації, яку замовник опублікував на Prozorro.

Це сталося після публікації журналістів «Наші гроші. Львів» та оскарження «Центру громадського моніторингу та досліджень». Замовник розірвав угоду за «взаємною згодою сторін».

Нагадаємо, що в липні цього року журналісти «Наші гроші. Львів» виявили порушення в тендері від Глинянської міськради. У закупівлі брали участь три компанії – ТОВ «Кузь», фірма «Профіт» та ПП «Субота».

Дві останні фірми належать одному власникові – Богданові Тимківу, який очолює комунальне підприємство Золочівської міськради «Перспектива». Замовник мав відхилити цих учасників, адже згідно із ЗУ «Про публічні закупівлі», фірми «Профіт» та «Субота» є пов’язаними, бо належать одній особі.

Золочівська фірма «Профіт» працює на ринку з 1993 року. Протягом 2017-2018 років компанія отримала 22 замовлення на загальну суму 7,1 млн грн. Підприємство «Субота» зареєстроване 2009 року, і протягом 2017-2018 років підписало 25 договорів на загальну суму 3,2 млн грн. Раніше ці пов’язані фірми на торгах не зустрічалися.