Фірма Шевченка відбудує міст поблизу Косова за майже 27 млн грн

25 Липня 2018

Служба автомобільних доріг в Івано-Франківській області в результаті відкритих торгів 23 липня підписала договір з ТОВ «ПБС» на будівництво мосту. Сума договору становить 26,9 млн грн. Про це стало відомо з системи публічних закупівель Prozorro.

Міст протяжністю понад 50 метрів відновлюватимуть на автомобільній дорозі державного значення Р-24 Татарів – Кам’янець-Подільський в селищі міського типу Яблунів (Косівський район).

Згідно з технічним завданням, переможець конкурсу розбере наявне дорожнє покриття, відремонтує наявні мостові опори, прокладе нову покриття, встановить зовнішнє освітлення та дорожні знаки. Роботи планують завершити в грудні 2018 року. Згідно з договірною ціною, витрати фірми на зарплати працівникам становитимуть 1,3 млн грн (4,83% від суми контракту), а прибуток – 0,9 млн грн (3,34% відповідно).

Крім переможця, участь у торгах взяло ще дві компанії: ТОВ «Мостобудівельний загін №112» та ДП «Івано-Франківський облавтодор». Пропозиція першого учасника була на 84 тис. грн дешевшою, однак тендерний комітет її відхилив, оскільки в компанії є податкові борги та не наданий витяг з реєстру платників ПДВ.

ТОВ «ПБС» зареєстроване у 2004 році в Івано-Франківську. Її власницею є Іванна Непик, а керівником – Олексій Пастернак. «ПБС» контролює нардеп Олександр Шевченко, який раніше керував курортом «Буковель». З початку 2018 року фірма одержала 27 держзамовлень на 1,1 млрд грн, серед яких 15 контрактів в Івано-Франківській області загальною вартістю 749 млн грн.