- NGL.media - https://ngl.media -

Ямковий ремонт та фарбування відбійників доріг Пустомитівського та Городоцького районів коштуватиме 34 млн грн

23.07.2018 @ 09:00 в Львів,Новини

Служба автомобільних доріг у Львівській області 18 липня уклала угоду на поточний дрібний ремонт та експлуатаційне утримання автомобільних доріг загального користування місцевого значення у Городоцькому та Пустомитівському районах Львівської області з ПП «Нара» за 34,53 млн грн. З них 19 млн грн – кошти субвенції державного бюджету. Про це повідомляється [1] на сайті електронних закупівель Prozorro.

За ці кошти протягом 2018 року буде відремонтовано 591,6 км доріг у двох зазначених районах. Поточний ремонт та експлуатаційне утримання передбачає ліквідацію вибоїн на дорогах, догляд та облаштування узбічь доріг, очищення доріг від снігу та посипання доріг сумішами, ремонт та фарбування відбійників, обрізання дерев та кущів тощо.

Участь в торгах також взяли ТОВ «Авакс Проф» та Дочірнє підприємство «Львівський облавтодор» ВАТ «ДАК «Автомобільні дороги України». Останнє поводило себе на торгах достатньо дивно –  при початкових ставках на рівні 30 млн, Облавтодор «впав» до 11 млн грн. Їх пропозицію, з огляду на ціну, було визнано найбільш економічно вигідною, проте тендерний комітет її відхилив через те, що пропозиція підприємства виявилась значно меншою від оцінки загальної вартості робіт ( (очікуваної вартості). На думку комітету, учасник не зможе забезпечити належне надання послуг за 11 млн грн.

«Львівський облавтодор» оскаржив рішення тендерного комітету, розгляд скарги мав відбутися 17 липня, але пізніше підприємство відкликало свою скаргу, хоч попередньо її оплатило.

Також була відхилена пропозиція ТОВ «Авакс Проф», яке пропонувало утримувати дороги Пустомитівського та Городоцького районів на 4 млн грн дешевше, ніж переможець ПП «Нара». Причиною відхилення, зокрема, зазначено те, що фірма не підтвердила наявність власних чи орендованих спеціалізованих виробничих баз, що, на думку комітету, свідчить про «невідповідність учасника кваліфікаційним критеріям та взагалі ставить під сумнів задекларовану учасником можливість дотримання діючих нормативів по експлуатаційному утриманню автомобільних доріг, своєчасному виконанню робіт та забезпеченню безпеки руху».

Засновником ПП «Нара», що зареєстровано в Бродах, є Самвел Аветісян. Фірма працює на ринку з 1996 року, але особливо успішними для неї стали останні кілька років. Протягом 2017-2018 років «Нара» уклала із Львівською службою автомобільних доріг угод на понад 150 млн грн, враховуючи дану закупівлю.

 


Статтю роздруковано з NGL.media: https://ngl.media

URL статті: https://ngl.media/2018/07/23/yamkovyj-remont-ta-farbuvannya-vidbijnykiv-dorih-pustomytivskoho-ta-horodotskoho-rajoniv-bude-koshtuvaty-34-mln-hrn/

URLs in this post:

[1] повідомляється: https://prozorro.gov.ua/tender/UA-2018-04-23-001492-b

Copyright © 2013-2020 НАШІ ГРОШІ - ЛЬВІВ. All rights reserved.