- NGL.media - https://ngl.media -

Пішохідний фонтан на Каскаді в Івано-Франківську збудує фірма зі Снятина за понад 2,5 млн

13.07.2018 @ 08:30 в І-Франк,Новини

Комунальне підприємство «Івано-Франківськводоекотехпром» 10 липня уклало угоду з приватним підприємством «Аква-Клімат» на будівництво пішохідного фонтану в мікрорайоні «Каскад» за 2,62 млн грн. Про це повідомляє [1]ться на порталі електронних закупівель Prozorro.

Фонтан побудують на розі вулиць Василя Стуса та Івана Миколайчука протягом наступних 90 днів. Як повідомляли [2] місцеві медіа, пішохідний фонтан мали встановити ще навесні минулого року. Тоді підрядником було визначено київське підприємство «Басейни і технології», з яким уклали угоду 29 грудня 2016 року. Тоді сума угоди становила [3] 1,12 млн грн. За ці кошти підприємство мало надати обладнання для басейну та провести монтажні роботи. При цьому угодою не було передбачено проведення будівельних робіт. Це одна з причин, чому угоду з фірмою розірвали у червні 2018 року та змусили вернути 12 тис. грн завдатку. Про це розповів працівник відділу матеріально-технічного постачання КП Вадим Даниловський. Крім того, він стверджує, що на момент підписання договору не було узгоджено питання землевідведення.

Новий фонтан буде збудовано за старим проектом, проектно-кошторисну документацію якого розробляла [2] івано-франківська фірма «Капітал Інжиніринг».

[4]

Візуалізація майбутнього фонтану (фото mi100.info )

Цього року ПП «Аква-Клімат» виявилось єдиним підприємством, яке готове було виконати дані роботи, а оскільки тендер проводили за допороговою процедурою закупівлі, яка передбачає кваліфікацію одного учасника, то їх пропозиція була прийнята. При цьому тендерна документація, яку завантажило «Аква-Клімат» містить численні невідповідності вимогам замовника.

Наприклад, комунальники вимагали на підтвердження аналогічного досвіду інформаційну довідку та копії попередній угод, але «Аква-Клімат» не надало таких договорів, а лише документ, в якому зазначило перелік виконаних попередніх робіт. Також учасник не надав жодної інформації наявність працівників відповідної кваліфікації чи працівників взагалі та про наявність транспортних спецзасобів для виконання робіт.

Приватне підприємство «Аква-Клімат» зареєстроване у місті Снятин Івано-Франківської області, а його власником є Клавдія Маліновська.


Статтю роздруковано з NGL.media: https://ngl.media

URL статті: https://ngl.media/2018/07/13/pishohidnyj-fontan-na-kaskadi-v-ivano-frankivsku-zbuduje-firma-zi-snyatyna-za-ponad-25-mln/

URLs in this post:

[1] повідомляє: https://prozorro.gov.ua/tender/UA-2018-06-08-000912-a

[2] повідомляли: http://pobudovano.com.ua/news/miska-rada-viznachilas-iz-dilyankoyu-na-kaskadi-dlya-budivnitstvo-pishokhidnogo-fontanu

[3] становила: https://prozorro.gov.ua/tender/UA-2016-12-29-000569-c

[4] Image: http://ngl.media/wp-content/uploads/2018/07/111-1.jpg

Copyright © 2013-2020 НАШІ ГРОШІ - ЛЬВІВ. All rights reserved.