Пішохідний фонтан на Каскаді в Івано-Франківську збудує фірма зі Снятина за понад 2,5 млн

13 Липня 2018

Комунальне підприємство «Івано-Франківськводоекотехпром» 10 липня уклало угоду з приватним підприємством «Аква-Клімат» на будівництво пішохідного фонтану в мікрорайоні «Каскад» за 2,62 млн грн. Про це повідомляється на порталі електронних закупівель Prozorro.

Фонтан побудують на розі вулиць Василя Стуса та Івана Миколайчука протягом наступних 90 днів. Як повідомляли місцеві медіа, пішохідний фонтан мали встановити ще навесні минулого року. Тоді підрядником було визначено київське підприємство «Басейни і технології», з яким уклали угоду 29 грудня 2016 року. Тоді сума угоди становила 1,12 млн грн. За ці кошти підприємство мало надати обладнання для басейну та провести монтажні роботи. При цьому угодою не було передбачено проведення будівельних робіт. Це одна з причин, чому угоду з фірмою розірвали у червні 2018 року та змусили вернути 12 тис. грн завдатку. Про це розповів працівник відділу матеріально-технічного постачання КП Вадим Даниловський. Крім того, він стверджує, що на момент підписання договору не було узгоджено питання землевідведення.

Новий фонтан буде збудовано за старим проектом, проектно-кошторисну документацію якого розробляла івано-франківська фірма «Капітал Інжиніринг».

Візуалізація майбутнього фонтану (фото mi100.info )

Цього року ПП «Аква-Клімат» виявилось єдиним підприємством, яке готове було виконати дані роботи, а оскільки тендер проводили за допороговою процедурою закупівлі, яка передбачає кваліфікацію одного учасника, то їх пропозиція була прийнята. При цьому тендерна документація, яку завантажило «Аква-Клімат» містить численні невідповідності вимогам замовника.

Наприклад, комунальники вимагали на підтвердження аналогічного досвіду інформаційну довідку та копії попередній угод, але «Аква-Клімат» не надало таких договорів, а лише документ, в якому зазначило перелік виконаних попередніх робіт. Також учасник не надав жодної інформації наявність працівників відповідної кваліфікації чи працівників взагалі та про наявність транспортних спецзасобів для виконання робіт.

Приватне підприємство «Аква-Клімат» зареєстроване у місті Снятин Івано-Франківської області, а його власником є Клавдія Маліновська.