Фірми одного власника позмагалися за 3 мільйони на тендері від Глинянської міськради

13 Липня 2018

Глинянська міська рада, що в Золочівському районі, 11 липня підписала договір з підприємством «Профіт» на реконструкцію будівлі міської ради з влаштуванням ЦНАПу* за 3 млн грн. Про це стало відомо з сайту електронних закупівель Prozorro.

За ці кошти компанія відремонтує стіни та підлоги, встановить пластикові вікна та двері, пофарбує фасад приміщення тощо. Також підрядник встановить сходи і влаштує систему вентиляції та каналізації. Усі роботи планують виконати до кінця 2020 року. При цьому фірма отримає 67 тис. грн прибутку, а на заробітну плату піде 661 тис. грн.

Золочівська фірма «Профіт» працює на ринку з 1993 року. Власником є Богдан Тимків, який також очолює комунальне підприємство Золочівської міськради «Перспектива».

Крім того, Богдан Тимків також є одноосібним власником ще однієї компанії, яка конкурувала на цих торгах з фірмою «Профіт» – ПП «Субота». Крім цих двох пов’язаних компаній, був і третій учасник закупівлі – ТОВ «Кузь».

«Профіт» та «Субота», крім того, що належать одній особі, мають однакові номери телефонів, що вказані в єдиному держреєстрі.

Золочівське підприємство «Субота» зареєстроване 2009 року, протягом 2017-2018 років підписало 25 договорів на загальну суму 3,2 млн грн. Раніше «Субота» не змагалася разом з «Профіт» на торгах.

Згідно із ЗУ «Про публічні закупівлі», ці компанії пов’язані між собою, оскільки належать одній особі, а тому в цьому випадку Глинянська міська рада зобов’язана була відхилити спочатку пропозицію фірми «Профіт», а потім і підприємство «Субота».

Протягом 2017-2018 років «Профіт» отримало 22 замовлення на загальну суму 7,1 млн грн (враховуючи поточну угоду). З цим замовником компанія співпрацює вперше.

*ЦНАП – Центр надання адміністративних послуг