Фірма та підприємець з одним на двох телефоном розіграли торги на від долинських комунальників

12 Липня 2018

Долинське комунальне підприємство «Комунгосп», що в Івано-Франківській області, 9 липня підписало договір з ТОВ «Мануфактурагруп» на закупівлю розпилювача бітумної емульсії (гудронатора) за 109 тис. грн. Про це стало відомо із сайту Prozorro.

За ці кошти переможець передасть замовнику гудронатор моделі БР-500-2 або еквівалент. В мережі такий товар продають трішки дешевше, за 99 тис. грн (різниця 9%).

Крім «Мануфактурагруп» із Житомира, участь у торгах взяв лише приватний підприємець Олександр Красовицький із того ж міста з пропозицією на 1 тис. грн дорожчою. Під час аукціону учасники торгів не знижували ціни.

Обидва учасники у складі тендерної пропозиції надали довідки з однаковим номером телефону: 0684560909. Цей номер також зазначений на сайті «Мануфактурагруп» як контактний телефон. Також цей телефон із контактами менеджера фірми оприлюднено в низці електронних оголошень, де таке ж обладнання продають за 90 тис. грн.

Крім цього, обидва «конкуренти» в складі пропозиції мають однакові документи, зроблені за одним шаблоном, хоча замовник вимагав їх у довільній формі.

 

Загалом ТОВ «Мануфактурагруп» та Олександр Красовицький з 2017 року разом ходили на торги 9 разів, серед них двічі на Івано-Франківщині. Один із разів це закупівля, де замовником виступав той же долинський «Комунгосп». Очікувана вартість становить 720 тис. грн. Наразі переможець ще не визначений, однак і тут обидва учасники подають аналогічно оформлені довідки, щодо оформлення яких замовник не давав жодних вказівок.

ТОВ «Мануфактурагруп» зареєстрована в Житомирі, а її власником є Наталія Боровська. Загалом фірма в 2018 році підписала 9 контрактів на 1,75 млн грн.