Управління Тернопільської ОДА оголосило тендер на ремонт доріг, які вже ремонтує фірма начальника САД Юлика

03 Липня 2018

Управління капітального будівництва Тернопільської ОДА оголосило відкриті торги на поточний середній ремонт доріг місцевого значення в Козівському, Підгаєцькому та Бережанському районі загальною очікуваною вартістю 42,7 млн грн. Про це стало відомо з сайту електронних закупівель Prozorro.

Згідно з тендерною документацією, замовник планує відремонтувати такі дороги: Козова-Кальне (2,3 км), Козова-Літятин (1,7 км), Козова-Ішків (840 м), Шумлян-Боків (1 км), Підгайці-Шумляни (900 м), Жовнівка-Коржова (1,2 км), Підгайці-Старе Місто (900 м), Бережани-Розгадів (1 км), Божиків-Тростянець (300 м), (Жовнівка-Коржова)-Волощина (600 м), Бережани-Мечищів та Шумляни-Слов’ятин (1 км).

Цікаво, що частину з цих доріг вже мали б розпочати ремонтувати, згідно з угодами, підписаними кілька тижнів тому. Як повідомляли «НГ. Львів», нещодавно Служба автомобільних доріг Тернопільської області (САД) уклала 177 угод на ремонт семи доріг місцевого значення. Така велика кількість угод зумовлена тим, що дороги подрібнили на відрізки у 40 метрів, завдяки чому вартість кожного договору стала меншою, ніж 200 тис. грн – поріг, до якого можна не проводити відкрити торги.

Серед них і чотири з вище перелічених доріг, а саме: Козова-Літятин, Козова-Ішків, Жовнівка-Коржова, Бережани-Мечищів. На ремонт цих доріг, що нині планує ремонтувати Управління капбудівництва, за даними Prozorro, САД вже уклала 119 угод на загальну суму 17,3 млн грн з ТОВ «БМБуд». Наприклад, ремонт 40 метрів дороги Козова-Літятин на ділянці ПК 0+00 – ПК 0+40 вже замовили за договором від 15 червня. Ця ж ділянка вказана і в переліку оголошених торгів Управління капбудівництва.

Як повідомляли «НГ. Львів», ТОВ «БМБуд» пов’язане з начальником САД у Тернопільській області Богданом Юликом. Наразі САД вже заплатило ТОВ «БМБуд» понад 1 млн грн авансу за ці ремонтні роботи.

Журналістка «НГ. Львів» звернулась до УКБ Тернопільської області за коментарем, але в управлінні ніхто не зміг пояснити ситуації із повторним замовленням ремонту тих самих ділянок доріг.

При цьому ТОВ «БМБуд» також взяло участь в закупівлі УКБ. Поки що учасники тендеру, а це також ТОВ «Гарант Люмакс», ТОВ «Глобал Інжиніринг» та ТОВ «Техно-буд-центр», проходять пре-кваліфікацію.