- NGL.media - https://ngl.media -

Директора КП «Нерухомість та майно» оштрафували за виписування премії своїй дружині

20.06.2018 @ 12:50 в Львів,Новини

Галицький районний суд Львова оштрафував на 3400 грн керівника комунального підприємства Львівської облради «Нерухомість та майно» Романа Люлюка через премії, які він виписував власній дружині.

Про це повідомляє [1] ZAXID.NET з посиланням на постанову [2] суду від 12 червня цього року.

У постанові суду вказано лише один з 24 випадків, коли Роман Люлюк преміював свою дружину Олену, яка працює головним економістом в КП «Нерухомість і майно» Львівської облради. Йдеться про його наказ від 5 січня 2017 року та премію у розмірі посадового окладу. Так само в постанові суду не йдеться про те, що Люлюк також преміював сам себе 10 разів.

У суді Роман Люлюк заперечив свою вину та заявив, що «з метою уникнення виникнення конфлікту інтересів між ним та його дружиною, встановлено безпосереднє підпорядкування останньої головному бухгалтеру підприємства. Виплата їй винагород, премій та інших грошових та матеріальних виплат здійснюється лише за погодженням головного бухгалтера».

Проте суддя Галицького районного суду Олег Юрків не взяв до уваги виправдань Романа Люлюка і визнав його винним у адміністративному порушенні за ч. 2 ст. 172-7 КУпАП (вчинення дій в умовах реального конфлікту інтересів), обравши мінімальне покарання – штраф у 3400 грн.

Нагадаємо, раніше «Наші гроші. Львів» підрахували [3], що Роман Люлюк виписав 24 премії своїй дружині, що працює у підприємстві, яке він очолює. Премії виписувалися з нагоди найбільших релігійних свят, а також за результатами роботи кожного місяця.

Згідно з законодавством, посадовцям комунальних підприємств не заборонено мати у прямому підпорядкуванні близьких їм осіб, однак керівники таких підприємств повинні уникати виникнення конфлікту інтересів, повідомляти про такий конфлікт своїх керівників та не вчиняти дій в умовах конфлікту інтересів.

Після публікації «Наші гроші. Львів» Львівська облрада провела перевірку діяльності КП «Нерухомість і майно». За її результатами Люлюка звільняти не стали, але визнали [4] факт приховування ним конфлікту інтересів. Результати перевірки Львівська облрада надіслала у поліцію для складення протоколу про адмінпорушення.

Матеріал «І на Трійцю, і на Покрову» про преміювання в КП «Нерухомість та майно» було підготовлено за підтримки МФ «Відродження».

 


Статтю роздруковано з NGL.media: https://ngl.media

URL статті: https://ngl.media/2018/06/20/dyrektora-kp-neruhomist-ta-majno-oshtrafuvaly-za-vypysuvannya-premiji-svojij-druzhyni/

URLs in this post:

[1] повідомляє: https://zaxid.net/kerivnik_komunalnogo_pidpriyemstva_lvivskoyi_oblradi_za_rik_vipisav_druzhini_22_premiyi_n1456070

[2] постанову: http://reyestr.court.gov.ua/Review/74642857

[3] підрахували: http://ngl.media/2018/05/08/i-na-trijtsyu-i-na-pokrovu/

[4] визнали: http://ngl.media/2018/06/01/lvivska-oblrada-ne-zvilnyatyme-kerivnyka-svoho-komunalnoho-pidpryjemstva-yakyj-majzhe-schomisyatsya-porushuje-zakon-pro-zapobihannya-koruptsiji/

Copyright © 2013-2020 НАШІ ГРОШІ - ЛЬВІВ. All rights reserved.