- NGL.media - https://ngl.media -

Буська РДА після публікації «НГ. Львів» скасувала тендер на реконструкцію басейну, де змагались дві фірми одного власника

12.06.2018 @ 08:30 в Львів,Наслідки,Новини

Відділ освіти Буської РДА відмінив відкриті торги на реконструкцію басейну Буської ДЮСШ вартістю 11,88 млн грн. Про це стало відомо [1] з електронного майданчика Prozorro.

Як раніше повідомляли [2] «Наші гроші. Львів», участь у закупівлі взяло лише дві компанії: ТОВ «Пласт», із яким відділ освіти опублікував повідомлення про намір укласти договір, та ТОВ «Галицький будівельник».Директором обох фірм є одна й та ж особа – Петро Орихівський. Йому також належить 50% статутного капіталу в обох фірмах: ТОВ «Пласт» і ТОВ «Галицький будівельник».

На торги обидві фірми подали однаково оформлені документи, використовують однаковий номер телефону та мають назви електронних скриньок, які відрізняються лише назвою поштового сервісу.

Новина про цю закупівлю була опублікована 24 травня. А 31 травня тендерний комітет опублікував протокол, згідно з яким один із членів комітету повідомив про «нововиявлені факти» про те, що засновником і директором обох фірм є одна особа. Яким чином вдалось з’ясувати нововиявлені факти, в протоколі не зазначено.

Комітет одноголосно проголосував про відміну закупівлі через «неможливість усунення порушень, що виникли через виявлені порушення законодавства».

[3]

Нагадаємо, згідно з п.16 ст.1 Закону України «Про публічні закупівлі [4]», пов’язаними є особи, які мають понад 25% статутного капіталу учасника процедури, а тому комітет забов’язаний відхилити пропозиції цих учасників і, відповідно, через відсутність інших компаній на торгах, скасувати закупівлю.

 


Статтю роздруковано з NGL.media: https://ngl.media

URL статті: https://ngl.media/2018/06/12/buska-rda-pislya-publikatsiji-nh-lviv-skasuvala-tender-na-rekonstruktsiyu-basejnu-de-zmahalys-dvi-firmy-odnoho-vlasnyka/

URLs in this post:

[1] відомо: https://prozorro.gov.ua/tender/UA-2018-04-20-001108-b

[2] повідомляли: http://ngl.media/2018/05/24/u-busku-na-12-miljonnyj-tender-na-rekonstruktsiyu-basejnu-pryjshly-dvi-firmy-odnoho-vlasnyka/

[3] Image: http://ngl.media/wp-content/uploads/2018/06/івапро.jpg

[4] Про публічні закупівлі: http://zakon0.rada.gov.ua/laws/show/922-19

Copyright © 2013-2020 НАШІ ГРОШІ - ЛЬВІВ. All rights reserved.