- NGL.media - https://ngl.media -

Депутати ЛМР ще 20 разів повідомили про конфлікт інтересів при голосуванні на засіданнях ради

29.05.2018 @ 08:30 в Новини

З січня 2017 року по березень 2018-го депутати Львівської міськради двадцять разів заявляли про конфлікт інтересів при голосуванні за деякі ухвали. Про це стало відомо з відповіді на запит ЛМР на запит «Наші гроші. Львів».

Загалом про суперечність між приватним  інтересом та службовими повноваженнями заявляло 9 депутатів. Найчастіше, тричі, про конфлікт повідомляв Григорій Козловський та Остап Доскіч, по два рази – Петро Адамик, Роман Грицевич, Назар Палідович та Роман Федишин.

Як правило про конфлікт інтересів заявляли щодо рішень, де згадувались компанії, співвласниками яких є депутати Львівської міської ради або їх діяльність як приватних підприємців. Наприклад, у березні та квітні 2017 року Роман Грицевич повідомив про конфлікт інтересів під час розгляду питання про надання йому як фізичній особі в оренду нежитлового приміщення на вул. І. Миколайчука, 9.

[1] [2]

У березні 2018 року двоє депутатів заявляли про конфлікт інтересів при голосуванні за ухвалу «Про затвердження переліку підприємств, які відповідають критеріям, визначеним Програмою сприяння розвитку львівських товаровиробників на 2015-2018 роки» та зміни до неї. Це – Роман Федишин (ТОВ «Ринок сільськогосподарської продукції «Шувар») та Оксана Динік (ТОВ «Львівська ізоляторна компанія»), оскільки вони є співвласниками цих компаній.  Ще раніше, у січні, щодо ухвали: «Про надання ТОВ «Ринок сільськогосподарської продукції “Шувар”» дозволу на виготовлення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки на вул. Хуторівка 4-Б» Роман Федишин повідомив про конфлікт і не голосував.

Конфлікт інтересів не завжди є реальним, тобто пов’язаний з правом власності на компанії, він також може бути потенційним, тобто таким, що може вплинути на неупередженість під час прийняття рішень. Наприклад,  згідно з ухвалою від 15 лютого 2018-го, одним з рішень є надання ТзОВ «Тібет» дозволу на виготовлення технічної документації із землеустрою  щодо поділу земельної ділянки  на вулиці Кульпарківській, 96. Депутат ЛМР Остап Доскіч заявив про конфлікт інтересів, оскільки він, відповідно до даних декларації, був власником деяких приміщень за цією адресою, а відтак мав потенційний конфлікт інтересів з цього питання.

Нагадаємо, з лютого по жовтень 2016 року депутати Львівської міськради шість разів заявляли [3] про наявний конфлікт інтересів при голосуванні за певні ухвали.


Статтю роздруковано з NGL.media: https://ngl.media

URL статті: https://ngl.media/2018/05/29/deputaty-lmr-sche-20-raziv-povidomyly-pro-konflikt-interesiv-pry-holosuvanni-na-zasidannyah-rady/

URLs in this post:

[1] Image: http://ngl.media/wp-content/uploads/2018/05/1.jpg

[2] Image: http://ngl.media/wp-content/uploads/2018/05/2.jpg

[3] заявляли: http://ngl.media/2016/11/29/deputaty-lmr-7-sklykannya-visim-raziv-zayavlyaly-pro-konflikt-interesiv-pry-holosuvanni/

Copyright © 2013-2020 НАШІ ГРОШІ - ЛЬВІВ. All rights reserved.