- NGL.media - https://ngl.media -

Трускавецький санаторій купив підозріло дешеве масло – по 80 грн/кг

23.05.2018 @ 09:00 в Новини

Центр медичної реабілітації та санаторного лікування «Трускавецький» в результаті відкритих торгів 15 травня уклав договір з ПП «Захід Інвест Торг» на постачання масла загальною вартістю майже 798 тис. грн. Про це стало відомо [1] з порталу публічних закупівель Prozorro.

За ці кошти замовили 10 тонн масла жирністю не менше 72,5% за ціною майже 79,79 грн/кг. Така ціна є значно нижчою за ринкову. Наприклад, на гуртовому ринку «Шувар» мінімальна ціна на такий продукт становить 95 грн, а середньоринкова 127 грн/кг. Тобто на ринку масло в середньому коштує на 58% дорожче.

Крім переможця участь у торгах взяло: ПП «Агропродовольча промислова компанія», приватний підприємець Мирослава Боднарчук і ТОВ «Торгова компанія «Агропродпром-сервіс». Загалом початкові пропозиції коливались від 749 тис. грн до 1,08 млн грн. В результаті аукціону ціни зменшили до 600-798 тис. грн.

Кінцеві пропозиції деяких учасників були нижчими за ціну переможця. Наприклад, остаточна пропозиція «Агропродовольчої промислової компанії» та Мирослави Боднарчук становили 599,8 та 600 тис. грн відповідно.

Першу з них відхилили через подання довідок та листів без належного оформлення, наприклад, на різних довідках було вказано один і той же вихідний номер, але з різними датами. Крім того, зразок масла від «Агропродовольчої промислової компанії» не відповідав вимогам щодо якості. Відповідне дослідження проводило ДП «Львівстандартметрологія». Пропозицію підприємця Мирослави Боднарчук відхилили через відсутність банківської гарантії.

Всі учасники торгів раніше фігурували в матеріалах «НГ. Львів» як компанії та підприємці, пов’язані між собою. Так, приватне підприємство «Агропродовольча промислова компанія» понад 300 разів конкурувало [2] з ПП «Захід Інвест Торг». Для порівняння, з наступним за кількістю конкурентом, з яким фірма найчастіше «перетинається» на торгах, Мирославою Боднарчук – 18 разів, тобто майже у 20 разів рідше.

Статути обох компаній, і «Захід Інвест Торг», і «Агропродовольча промислова компанія», оприлюднені на Prozorro, засвідчувала один і той же нотаріус. Обидві компанії подали на торги один і той же експертний висновок на масло, виданий виробникові ДП «Ружин-молоко», а також копії договорів з одним і тим же дистрибютором ТОВ ВТП «Всесмак», які були укладені 15 січня цього року.

Мирослава Боднарчук більшість держзамовлень одержала від Національної академії сухопутних військ, де найчастіше (42 рази) конкурувала [3] з Іриною Васильців. Власниками ТОВ «Торгова компанія Агропродпром-сервіс» є Ірина Васильців (90%) та Мар’яна Адамчук.


Статтю роздруковано з NGL.media: https://ngl.media

URL статті: https://ngl.media/2018/05/23/truskavetskyj-sanatorij-kupyv-pidozrilo-desheve-maslo-po-80-hrnkh/

URLs in this post:

[1] відомо: https://prozorro.gov.ua/tender/UA-2018-04-04-000334-a

[2] конкурувало: http://ngl.media/2018/02/05/novi-kompaniji-staryh-zmovnykiv-pozmahalys-za-postachannya-yajets-zaliznytsi-na-chvert-miljona/

[3] конкурувала: http://ngl.media/2016/06/07/hoduvalnyky-z-odnym-telefonom/

Copyright © 2013-2020 НАШІ ГРОШІ - ЛЬВІВ. All rights reserved.