Львівська школа замовила харчування в ЛКП, яке подало на торги не всі потрібні документи

08 Травня 2018

Львівська спеціалізована загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 8 з поглибленим вивченням німецької мови за результатами відкритих торгів 4 травня підписала договір ЛКП громадського харчування школярів Личаківського району Львова на послуги зі шкільного харчування вартістю 299,5 тис. грн. Про це стало відомо з сайту публічних закупівель Prozorro.

Участь у торгах брало чотири учасники, чиї початкові пропозиції становили 393-402 тис. грн. Однакові цінові пропозиції, у розмірі 402 тис. грн, подали переможець та приватний підприємець Ірина Дуткевич. Як вже повідомляли «Наші гроші. Львів», сестра Ірини Дуткевич Марія Ковальова працює головним бухгалтером ЛКП громадського харчування школярів Личаківського району Львова. Раніше цю посаду обіймала їх матір Мирослава Ковальова. Також станом на кінець 2017 року Ірина Дуткевич працювала в цьому ЛКП.

Під час аукціону ЛКП знизило свою ціну на 102,5 тис. грн, і це була найдешевша пропозиція. Один із учасників торгів, приватний підприємець Сергій Гороховський подав скаргу тендерному комітетові. Як виявилось, ЛКП подало не всі потрібні документи, зокрема, на підтвердження повноважень керівника ЛКП було подано нечинний контракт, який припинив дію ще у 2017 році.

Раніше з цієї причини постійно діюча адмінколегія АМКУ з розгляду скарг на аналогічних торгах на харчування вже зобов’язала іншу львівську школу, «Лідер», відхилити пропозицію ЛКП громадського харчування школярів Личаківського району Львова.

Натомість тендерний комітет школи № 8 вирішив не відхиляти ЛКП. Згідно з відповіддю на скаргу, комітет підтвердив вказані «невідповідності», однак звернувся до Львівської міськради з листом, аби  отримати підтвердження, хто є керівником ЛКП. Управління освіти підтвердило надану учасником інформацію, а тому комітет не відхилив ЛКП. Водночас залишив за скаржником право звернутись до АМКУ.

ЛКП громадського харчування школярів Личаківського району Львова годуватиме учнів школи № 8 до кінця року. Тижнева вартість обідів на одного учня становитиме або 24,8 грн (діти з малозабезпечених сімей, сироти та інші), або 44,8 грн (діти учасників АТО або з багатодітних сімей).

На документи ЛКП громадського харчування школярів Личаківського району Львова також була скарга на торгах із закупівлі послуг харчування учнів львівської середньої загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 7. Її подала підприємець Юлія Ковальчук, яка також зауважила відсутність чинного документа, який би підтверджував повноваження директора ЛКП. Не дочекавшись рішення АМКУ, тендерний комітет 2 травня скасував торги через «неможливість усунення технічних помилок на даному етапі проведення закупівлі».

Окрім того, 2 травня скасувала торги школа № 82 з тим же формулюванням: «неможливість усунення порушень на даному етапі проведення закупівлі».

P.S. Після публікації, сьогодні, школа «Лідер» також вирішила скасувати закупівлю з причини «неможливість усунення порушень на даному етапі проведення закупівлі» після рішення АМКУ щобо необхідності відхилення ЛКП громадського харчування школярів Личаківського району Львова.