На торгах освітян бродівська підприємиця забула витерти зі своєї довідки прізвище конкурента

20 Квітня 2018

Відділ освіти Бродівської районної державної адміністрації підписав 11 квітня договір з місцевою фірмою ТОВ «Рута» на закупівлю м’яса на загальну суму майже 200 тис. грн. Про це стало відомо зі сайту публічних закупівель Prozorro.

За ці кошти підприємство постачатиме у школи району майже дві тонни замороженої яловичини до кінця 2018 року. Кілограм такого м’яса обійдеться відділові освіти у 114 грн. На гуртовому ринку Шувар ціна на яловичину коливається від 120 до 260 грн/кг.

У тендері змагалися лише двоє учасників − ТОВ «Рута» та приватний підприємець Наталія Тарнопільська. Пропозиція останньої була дорожчою лише на 418 грн. Під час торгів учасники не знижували своїх пропозицій.

У довідці Наталії Тарнопільської про захист довкілля вказано, що не вона, а приватний підприємець Денис Стах враховує всі заходи щодо захисту довкілля. Денис Стах є сином депутата Бродівської міськради, керівника та співвласника ТОВ «Рута» Петра Стаха. Нагадаємо, що «Рута» на даних торгах конкурувала лише із Наталією Тарнопільською.

Крім того, як свідчать подані на торги документи, Тарнопільська підписала договір із ТОВ «Рута» на переробку давальницької сировини та орендує в конкурента склад.

Ще однією ознакою пов’язаності учасників Тарнопільської і «Рута» є спільний номер мобільного телефону (0674153806).

ТОВ «Рута» створене у Бродах у 2001 році. Власниками фірми є Петро Стах та його дружина Галина Івасюк. Також Петрові Стаху та Ірині Бручковській належить спільне мале підприємство «Рута».

Підприємиця Наталія Тарнопільська зареєструвалася у Бродах у 2008 році. Протягом 2017 року брала участь у чотирьох тендерах, підписавши два договори з військовою частиною 3007 Національної гвардії України на загальну суму 155 тис. грн.

Як раніше повідомляли Наші гроші. Львів, Денис Стах та ТОВ «Рута» раніше були конкурентами у тендері на закупівлю м’яса. Денис Стах також орендує склад у ТОВ «Рута» та має підписаний договір з фірмою на переробку давальницької сировини. Окрім цього, адреса листування з ТОВ «Рута» є адресою проживання підприємця.