Військовий госпіталь у Винниках переплатив 10 тис. грн за електрокардіограф приватній фірмі керівника державної «Медтехніки»

17 Квітня 2018

Комунальний заклад Львівської обласної ради «Львівський обласний госпіталь ветеранів війн та репресованих ім. Юрія Липи» 13 квітня 2018 року уклав угоду на придбання електрокардіографа за 35 тис. грн з ПП «Кобра-Сервіс». Про це повідомляється на сайті електронних закупівель Prozorro.

Це щонайменше на 10 тис. грн дорожче від середніх на ринку медичного обладнання. Згідно з угодою, госпіталь отримає шестиканальний електрокардіограф ECG 600 G. Термін поставки протягом двох днів з моменту узгодження графіку поставки.

На спеціалізованих сайтах такий самий кардіограф пропонують за ціною 24-26 тис. грн. У грудні минулого року ПП «Кобра-Сервіс» продало ідентичний кардіограф Золочівській центральній районній лікарні за 27,99 тис. грн. Тобто, за чотири місяці, пропри відсутність різких коливань курсу, його вартість на складах «Кобри-Сервіс» зросла на 7 тис. грн.

До речі, в той самий період, наприклад, у Вінницькій області також придбали для лікарні такий самий апарат, але за 25,25 тис. грн. А у Херсонській області в лютому поточного року кардіограф коштував 27 тис. грн.

Засновниками приватного підприємства «Кобра-Сервіс» 51-річна львів’янка Зоряна Барковська та 70-річна Ніна Шенгофер, мешканка села Підбірці. Директоркою фірми є донька Ніни Шенгофер Наталія Шенгофер.

Водночас Ніна Шенгофер очолює Львівську обласну державну науково-виробничу корпорацію «Медтехніка», засновником якої є Міністерство охорони здоров’я. Підписантом держкорпорації є Володимир Барковський, екс-депутат Пустомитівської районної ради від ВО «Свобода» та чоловік бізнес-партнерки Ніни Шенгофер Зоряни Барковської.