- NGL.media - https://ngl.media -

Директор фіктивної фірми, яка «рятувала» Львів від сміття, заплатить 8,5 тис. грн штрафу

02.04.2018 @ 12:37 в ГРОШІ ВІД КОЛЕГ,Новини

Директор фірми «Теремор», мешканець Дніпра Ігор Наливайко має сплатити 8,5 тис. грн штрафу, згідно з вироком Сихівського районного суду, який затвердив угоду про визнання винуватості між ним та Прокуратурою Львівської області. Як повідомляє [1] сайт «Дивись.інфо», рішення набрало законної сили.

Фірма «Теремор» – це підставна компанія, що була зареєстрована в Києві у жовтні 2016 року. Засновником і директором підприємства є 43-річний Ігор Наливайко, мешканець Дніпра. Як ще раніше з’ясували правоохоронці, він є підставною особа, яка погодилась оформити на себе підприємство за 2 тис. грн. Гроші Наливайкові за реєстрацію фірми, за твердженням правоохоронців, платив екс-директор львівської фірми перевізника сміття ТОВ «АВЕ-Львів» Юрій Грибан.

В офісі «Теремора» було вилучено низку документів, які свідчать про активну співпрацю фірми з львівськими перевізниками сміття «Санком-Львів» та «АВЕ Львів». Наприклад, договори «Про надання послуг із сортування та утилізації твердих побутових відходів» між ТОВ «Теремор» та «АВЕ Львів» й «Санком-Львів» від 5 квітня 2017 року.

Згідно з матеріалами затвердженої угоди [2] про визнання винуватості, з 10 квітня по 17 травня 2017 року на рахунок «Теремору» від «АВЕ-Львів» надійшло 600 тис. грн за утилізацію сміття.

Дії Наливайка кваліфікували за ч.1 ст.205 КК України, так як він вчинив фіктивне підприємництво, тобто створення суб’єкта підприємницької діяльності (юридичної особи) з метою прикриття незаконної діяльності. Крім того, йому інкримінували розголошення даних досудового слідства.

Як раніше повідомляли [3] «НГ. Львів», в офісі «Теремору» також було вилучено ноутбук, на якому вели роботу з документами ТОВ «Аралія груп», та печатки цієї фірми. Нагадаємо,  слідство встановило, що «Аралія Груп» з грудня 2016 по березень 2017 отримала 2,65 млн грн «за надання послуг по захороненню сміття» лише від двох львівських фірм – ТОВ «АВЕ Львів» та ТОВ «Санком.


Статтю роздруковано з NGL.media: https://ngl.media

URL статті: https://ngl.media/2018/04/02/dyrektor-fiktyvnoji-firmy-yaka-ryatuvala-lviv-vid-smittya-zaplatyt-85-tys-hrn-shtrafu/

URLs in this post:

[1] повідомляє: https://dyvys.info/2018/03/29/firma-yakij-za-utylizatsiyu-lvivskogo-smittya-zaplatyly-600-tysyach-vyyavylasya-fiktyvnoyu/

[2] угоди: http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/72598422

[3] повідомляли: http://ngl.media/2017/06/14/nashi-hroshi-lviv-prostezhyly-zvyazok-dyrektora-ave-lviv-iz-fiktyvnymy-kompaniyamy/

Copyright © 2013-2020 НАШІ ГРОШІ - ЛЬВІВ. All rights reserved.