- NGL.media - https://ngl.media -

Львівська обласна клінічна лікарня купила витратні матеріали для гемодіалізу, відхиливши дешевшу на 5 млн грн пропозицію

19.03.2018 @ 09:00 в Новини

Львівська обласна клінічна лікарня в результаті відкритих торгів замовила витратні матеріали для перитонеального діалізу у ТОВ «Лінк-Медитал» на загальну суму 13, 96 млн грн, про це повідомляє [1] портал Prozorro.

За ці кошти лікарня придбала 5 найменувань необхідних матеріалів для діалізу, зокрема 45 260 шт. розчинів для діалізу за 278,86 грн/шт, 10 катетерів за 7,66 тис. грн, а також адаптери та подовжувачі для катетерів.

Єдиним конкурентом переможця ТОВ «Лінк-Медитал» на торгах виступило ТОВ «Ренарт»,  з дорожчою пропозицією у 14,1 млн грн. Під час аукціону фірми не знижували ціни і обидві пропонували матеріали виробництва «Frensenius Medical Care AG & Co KGaA»(Німеччина).

Крім згаданих учасників торгів, на участь у закупівлі претендувало ТОВ «Діавіта». Фірма надіслала замовнику лист з вимогою усунути дискримінаційні вимоги, оскільки тендерна документація була складена так, що перемогти могла лише компанія, яка постачає матеріали виробника «Fransenius». Зокрема, у вимогах до розчину для перитонеального діалізу з вмістом глюкози показник рН повинен був становити не менше 7.0.

Також учасник наголошував, що якщо скасувати дискримінаційні вимоги, то компанія зможе поставити товар за значно дешевшою ціною. У тендерній пропозиція ТОВ «Діавіта» зазначало, що може продати такий самий обсяг товару за 9 млн грн, але від іншого виробника.

Тендерний комітет пообіцяв усунути вимоги і внести зміни до документації. Проте так і не виключив  вимогу щодо показника рН та відхилив пропозицію компанії не допустивши її до участі у торгах, зокрема, й через невідповідний показник рН та відсутність довідки про опис товару.

ТОВ «Діавіта» надіслало скаргу в Антимонопольний комітет України, але комітет залишив її без розгляду, мотивувавши це порушенням строків подання скарги. Згідно з законодавством, останній термін подання скарги –  за чотири дні до подання тендерних пропозицій. Підприємство подало скаргу 9 лютого, а подання тендерних пропозицій було призначено на 13 лютого.

Компанія «Лінк-Медитал» належить Олексію Баришевському. Директором «Лінк-медиталу» є Геннадій Нерсесян, який за часів Януковича працював спеціалістом в Управлінні моніторингу державних цільових програм та державних закупівель МОЗ під началом Романа Богачова.

Засновником «Ренарту» є Сергій Сумін. Обидві фірми торгують продукцією фірми «Frasenius» і за даними «Наших грошей» контролюють [2] значну частку ринку гемодіалізу в Україні.

Власниками ТОВ «Діавіта» є Сергій Ледін (55%), колишній заступник директора держпідприємства «Укрмедпостач» та його син Дмитро Ледін (45%).


Статтю роздруковано з NGL.media: https://ngl.media

URL статті: https://ngl.media/2018/03/19/lvivska-oblasna-klinichna-likarnya-kupyla-vytratni-materialy-dlya-hemodializu-vidhylyvshy-deshevshu-na-5-mln-hrn-propozytsiyu/

URLs in this post:

[1] повідомляє: https://prozorro.gov.ua/tender/UA-2018-01-12-000626-a

[2] контролюють: http://nashigroshi.org/2015/01/21/hroshi-na-krovi-dializni-monopoliji/

Copyright © 2013-2020 НАШІ ГРОШІ - ЛЬВІВ. All rights reserved.