- NGL.media - https://ngl.media -

Група пов’язаних ФОПів з документами «під копірку» тричі розіграла торги золочівських освітян

13.03.2018 @ 09:30 в Новини

Відділ освіти Золочівської районної державної адміністрації тричі вибирав переможця відкритих торгів серед пов’язаних приватних підприємців, які не знижували свої цінові пропозиції під час торгів.

Вперше двох з них «Наші гроші. Львів» помітили місяць тому. Відділ освіти Золочівської районної державної адміністрації 15 лютого уклав договір [1] на закупівлю продуктів з приватним підприємцем Анною Лабунською на суму понад 423 тис. грн. Її єдиним конкурентом виступав Володимир Легоцький. Підприємці подали на торги документи, які були однаково оформлені та містили аналогічні помилки, хоча замовник не надавав їх шаблони.

Ці ж приватні підприємці змагались на торгах [2] відділу освіти восени минулого року. Договір вартістю 151,5 тис. грн на постачання хлібобулочних виробів тоді отримала Анна Лабунська. Обидва підприємці надали довідки про себе, які схожі, як дві краплі води. Також вони вказали, що користуються одним і тим же номером – (03265) 43458.

[3]

[4]

Документи готували одразу для двох ФОПів, поспішаючи і не виправляючи помилок

Крім однакових помилок в документах, підприємці в своїх довідках вказують, що мають однаковий ідентифікаційний номер, номер паспорту, який ще й виданий в один і той же день. Тобто, один із підприємців просто не змінив документ.

[5]

17 січня на торги відділу освіти Золочівської РДА разом із Анною Лабунською вийшла [6] приватний підприємець Тетяна Легоцька, дружина рідного брата Володимира Легоцького Ігора. Учасники змагались за право постачати крупи та пшеничне борошно для закладів освіти очікуваною вартістю у 173 тис. грн та традиційно не знижували своєї ціни в ході аукціону. Перемогу на торгах отримала Тетяна Легоцька, запроновувавши товар на 4,5 тис. грн дешевше конкурента.

У пропозиціях учасників є документи з назвою «медична довідка водія» абсолютно ідентичні за змістом та формою, а саме в обох ФОПів водієм вказано жителя Золочева, а заодно і рідного брата Володимира Легоцького – Ігоря Легоцького. Також тендерні пропозиції двох учасників містили однакове свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу на ім’я Ігоря Легоцького.

Володимир Легоцький також є співвласником золочівського ТОВ «Мелодія», яка займається роздрібною торгівлею електротоварами. Разом із ним компанією володіють ще 5 осіб, серед яких і мешканка Золочева Анна Кіт, яка прописана за тією ж самою адресою, що й постійний конкурент сім’ї Легоцьких – Анна Лабунська.

Як пояснила у телефонній розмові Тетяна Легоцька, Кіт – це дівоче прізвище Анни Лабунської. Тому сім’я Легоцьких та Анна Лабунська не лише постійні конкуренти на торгах золочівського відділу освіти, а й бізнес-партнери у ТОВ «Мелодія».

Окрім бізнес-стосунків підприємців також об’єднують однакові мобільні номери телефонів. У січні цього року Перемишлянська районна лікарня прозвітувала про укладений договір на поставку хліба з Анною Лабунською. У звіті вказаний мобільний номер телефону, який також використовує Володимир Легоцький (0673708947).

[7]

Володимир та Тетяна Легоцькі зареєструвалися підприємцями у 2000 році. Лише за минулий рік отримали бюджетних замовлень на 565 тис. грн, а Тетяна Легоцька вже у 2018 році підписала три угоди з військовим госпіталем Національної гвардії України та відділом освіти Зоолочівської РДА на 390 тис. грн. Анна Лабунська, яка зареєструвалась підприємцем у 2001 році, за два минулі роки отримала замовлень на 1,2 млн грн. Загальна вартість закупівель, які ці учасники «розіграли» між собою, становить 744 тис. грн.

Матеріал підготовлено спільно з «Центром громадського моніторингу та досліджень»


Статтю роздруковано з NGL.media: https://ngl.media

URL статті: https://ngl.media/2018/03/13/hrupa-povyazanyh-fopiv-z-dokumentamy-pid-kopirku-trychi-rozihrala-torhy-zolochivskyh-osvityan/

URLs in this post:

[1] договір: http://ngl.media/2018/02/19/zolochivskyh-osvityan-kupyly-dorohyj-hlib-u-pidpryjemtsiv-z-odnakovymy-dokumentamy/

[2] торгах: https://prozorro.gov.ua/tender/UA-2017-09-13-000190-a

[3] Image: http://ngl.media/wp-content/uploads/2018/03/однакові-доки.jpg

[4] Image: http://ngl.media/wp-content/uploads/2018/03/однакові-доки-2.jpg

[5] Image: http://ngl.media/wp-content/uploads/2018/03/однакові-доки-3.jpg

[6] вийшла: https://prozorro.gov.ua/tender/UA-2018-01-17-000943-c

[7] Image: http://ngl.media/wp-content/uploads/2018/03/до.jpg

Copyright © 2013-2020 НАШІ ГРОШІ - ЛЬВІВ. All rights reserved.