Директор Стрийського комбінату відписав підряд на ремонт пам’ятника фірмі директора іншого стрийського КП

Стрийський міський комбінат комунальних підприємств 5 березня підписав договір на ремонт пам’ятника з приватним підприємством ПФ «ВТМ» за 64 тис. грн. Про це повідомляє система закупівель Prozorro.

Згідно з умовами договору, ПФ «ВТМ» реставруватиме пам’ятник Тарасу Шевченку в однойменному парку в Стрию. Передбачено аванс виконавцю у розмірі 30% від суми договору, а роботи планують завершити до 11 червня. Кошторис не оприлюднено.

Приватне підприємство ПФ «ВТМ» належить Андрію Шимківу (25%) і Тарасу Водопийку (75%). Останній також є директором іншого стрийського комунального підприємства «Будівельник». За даними декларації, Тарас Водопийко одержав 62 тис. грн на посаді директора КП «Будівельник» і 6,3 тис. грн зарплати за сумісництвом у ПП ПФ «ВТМ».

В обох підприємствах, де працює Водопийко, однакові види діяльності — будівництво житлових та нежитлових будівель. Проте стрийський комбінат уклав прямий договір з приватним підприємством, а не комунальним.

Раніше ПФ «ВТМ», свідчать дані ЄДати за 2016-2017 роки, отримувало дрібні замовлення на ремонти від відділу освіти Стрийської міськради та Дашавської селищної ради.