- NGL.media - https://ngl.media -

Старосамбірське ДП «Галсільлісу» примирилось з бухгалтеркою, яка допомогла екс-директорові привласнити майже 200 тис. грн

28.02.2018 @ 08:30 в Новини

Самбірський міськрайонний суд Львівської області затвердив угоду про примирення, укладену між представником Самбірського дочірнього лісогосподарського підприємства «Галсільліс» та колишньою головною бухгалтеркою підприємства Оксаною Гавриляк.

Її обвинувачували в тому, що обіймаючи [1] посаду головного бухгалтера «Галсільлісу» у період із 22 січня 2013 по 2 лютого 2015 року вона допомогла директорові підприємства, а на той момент це був Степан Куць, заволодіти грошовими коштами підприємства. Протягом зазначеного періоду Гавриляк підписувала видаткові касові ордери про видачу готівки з каси підприємства на загальну суму 353,1 тис. грн. З цих коштів колишній директор підприємства привласнив 173,43 тис. грн.

Суд затвердив [2] угоду, оскільки обвинувачена повністю визнала свою вину, а представники «Галсільлісу» не заперечували проти угоди. Сторони також погодились на призначене покарання, а це позбавлення волі на строк 5 років із позбавленням права обіймати посади, пов’язані із розпорядженням бюджетними коштами строком 1 рік. І відразу була застосована ст. 75 ККУ, за якою Оксану Гавриляк звільнили від відбування покарання з випробуванням.

Угода також передбачає, що «Галсільліс» не заявлятиме проти Гавриляк жодного цивільного позову, оскільки вона лише сприяла заволодінню коштами підприємства, але не отримувала їх сама.

Разом з тим, Гавриляк та Степан Куць є фігурантами іншого кримінального провадження, що було відкрите [3] 20 лютого 2017 року головним управлінням Національної поліції у Львівській області. За версією слідства, службові особи ДП шляхом зловживання службовим становищем протягом 2011-2015 років привласнили кошти даного підприємства у великих розмірах.

За вчинення даного кримінального правопорушення передбачено покарання у вигляді  позбавлення волі на строк більше десяти років, відтак, розгляд в суді повинен здійснюватися колегією у складі трьох суддів. В Старосамбірському суді немає трьох суддів, тому справу перенаправили [4] у Турківський районний суд Львівської області, де вона була зареєстрована 21 лютого 2018 року. Коли відбудеться розгляд наразі невідомо.


Статтю роздруковано з NGL.media: https://ngl.media

URL статті: https://ngl.media/2018/02/28/starosambirske-dp-halsillis-prymyrylos-z-buhhalterkoyu-yaka-dopomohla-eks-dyrektorovi-pryvlasnyty-majzhe-200-tys-hrn/

URLs in this post:

[1] обіймаючи: http://stsrda.gov.ua/informatsiini-resursy/dokumenty/2344-2344.html

[2] затвердив: http://reyestr.court.gov.ua/Review/72099937

[3] відкрите: http://ngl.media/2017/03/22/politsiya-vidkryla-kryminalne-provadzhennya-schodo-sluzhbovyh-osib-starosambirskoji-dochky-halsillisu/

[4] перенаправили: http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/72140530

Copyright © 2013-2020 НАШІ ГРОШІ - ЛЬВІВ. All rights reserved.