На ручне прибирання Сихівського та Франківського районів витратять понад 30 млн грн

23 Лютого 2018

Сихівська та Франківська районні адміністрації міста Львова 19 лютого уклали низку договорів на послуги з прибирання території районів у 2018 році на загальну суму 30,5 млн грн. Про це повідомляється на порталі публічних закупівель Prozorro.

Франківська РА підписала десять угод на загальну суму 15,9 млн грн, що майже не відрізняється від очікуваної суми закупівлі у 16 млн грн. Сихівська РА підписала чотири угоди на суму 14,6 млн грн, при очікуваній  вартості закупівлі у 16,7 млн грн.

Згідно з угодами ручне санітарне прибирання включає в себе очистку вулиць від снігу та льоду, збір сміття з об’єктів озеленення, збір та вивезення листя, очистку урн та вивіз сміття тощо.

Прибиранням займатимуться 14 підрядників. Серед них 10 комунальних підприємств і 4 приватних.

Зокрема серед приватних підприємств підряди одержало ПАТ «Зеленбуд» в Франківському районі на 500 тис. грн.

В Сихівському районі уклалаи угоди з такими приватниками, як ТОВ «Житлово-експлуатаційне підприємство «Стимул-Сихів», ПП «Паркбуд-плюс» та ДП «Парк-Плюс-Сервіс» на 7,3 млн грн, 3,7 млн грн та 3,1 млн грн, відповідно.

ПАТ «Зеленбуд» належить компанії з управління фондами ПрАТ «КУА «Карпати-інвест»» (38,8%), акціонерами якої є Євген Столмов, Сергій та Людмила Петруки. Акціонерами «Зеленбуду» також є Валентина Муштук, її донька Тетяна Муштук та Софія Опацька. Усі вони мають по 16% акцій.

ПП «Паркбуд-плюс» та ДП «Парк-плюс-сервіс» належать Володимиру Возному. Його фірми регулярно перемагають на торгах від бюджетників  Сихівського району. Минулого року він підписав контрактів на 6,7 млн грн.

Власниками ТОВ «ЖЕП «Стимул-Сихів»,  є Заурі Будзішвілі (73,4%), Галина Фуртак, Віра Залуцька, Марія Расяк та Раїса Галичиновська (6,5% кожна).

Нагадаємо також, що решту чотири райони міста, Личаківський, Галицький, Залізничний та Шевченківський, у 2018 році прибиратимуть за 95 млн грн. Підряди отримало лише одне приватне підприємство, а решта комунальні.

Відтак, загалом на прибирання міста у поточному 2018 році витратять 125,5 млн грн.