- NGL.media - https://ngl.media -

У Самбірському районі відхилили дешевшу пропозицію при купівлі газу через «молодість» учасника

12.02.2018 @ 09:00 в Новини

Воютицька сільська рада (Самбірський район) відхилила найдешевшу пропозицію ТОВ «Паливторг» при закупівлі газу для закладів освіти, народного дому та амбулаторій сімейної медицини під час торгів, які провели ще 9 січня 2018 року. Угоду на постачання 98 тис. куб. м газу уклали з ТОВ «Львівгаз Збут» на суму 970,2 тис. грн. Про це повідомляється [1] в системі електронних закупівель Prozorro.

Участь у торгах взяли три підприємства: ТОВ «Львівгаз Збут», ТОВ «Волиньгаз Збут» та ТОВ «Паливторг». Під час розгляду тендерних пропозицій пропозиція останнього була визнана найвигіднішою за ціною, але комітет відхилив її через невідповідність тендерній документації. Фірма пропонувала газ за 964,3 тис. грн.

Загалом було три причини відхилення. Однією з них стало те, що ТОВ «Паливторг» надало стандартну довідку про те, що протягом останніх трьох років не притягувалось до відповідальності за порушення «Закону про захист економічної конкуренції». Проте тендерний комітет зауважив, що підприємство було зареєстроване лише у 2016 році, тобто ще не працює на ринку три роки. Відтак, на думку тендерного комітету, фірма надала неправдиві відомості про себе.

Ще однією причиною відхилення стало те, що підприємство на підтвердження досвіду виконання аналогічних угод надало належно оформлену документацію (копія угоди, термін дії, відгук) про три аналогічні угоди. Крім того, зазначило, що загалом таких угод мало 12. На думку тендерного комітету Воютицької сільради, оскільки фірма згадала про 12 угод, то мала надати повний пакет по всім ним. Проте, згідно з тендерною документацією, достатньо було лише однієї угоди.

Крім того, комітет вважає, що підприємство не вказало, чи включено в ціну їх пропозиції податки та збори.

ТОВ «Паливторг» подало скаргу до АМКУ, розгляд якої, згідно з Prozorro, мав відбутися 9 лютого, проте результати наразі невідомі.

Цікаво, що у жовтні минулого року ТОВ «Паливторг» у Самбірському районі навпаки щастило. Фірма стала переможцем [2] торгів від Самбірських освітян в результаті відхилення дешевшої на 200 тис. грн пропозиції іншого учасника ТОВ «Енерго Прайм». Цю фірму відхили також через проблеми з аналогічними договорами – тендерний комітет не прийняв досвід фірми за 2017 рік, оскільки вимагав угоди за 2015-2016 роки. На думку експертів, це дискримінаційні умови.


Статтю роздруковано з NGL.media: https://ngl.media

URL статті: https://ngl.media/2018/02/12/u-sambirskomu-rajoni-vidhylyly-deshevshu-propozytsiyu-pry-kupivli-hazu-cherez-molodist-uchasnyka/

URLs in this post:

[1] повідомляється: https://prozorro.gov.ua/tender/UA-2017-12-13-001721-c

[2] переможцем: http://ngl.media/2017/10/26/sambirski-osvityany-pereplatyat-200-tys-hrn-bo-odyn-iz-uchasnykiv-pokazav-dosvid-ne-za-toj-rik/

Copyright © 2013-2020 НАШІ ГРОШІ - ЛЬВІВ. All rights reserved.