За два роки доступу до інтернету Львівська пошта заплатить майже п’ять мільйонів гривень

08 Лютого 2018

Львівська дирекція ПАТ «Укрпошта» уклала три угоди на надання доступу до всесвітньої мережі інтернет на загальну суму 4,81 млн грн. Про це повідомляється в системі електронних закупівель Prozorro.

6 лютого 2018 року львівська пошта уклала дві угоди на суму 4,05 млн грн з ТОВ «Лабораторія інформаційних технологій» та одну – з ТОВ «Радіо Нетворк» на 756,48 тис. грн. Термін дії всіх угод до 31 грудня 2020 року.

Участь в аукціонах по всім трьом лотам брали лише ці два підприємства. Протягом торгів вони жодного разу не знижували свої першопочаткові цінові пропозиції.

Згідно з тендерною документацію, «Лабораторія інформаційних технологій» забезпечуватиме доступ до інтернету для 271 поштового відділення у Львові та Львівській області, а «Радіо Нетворк» для 60 відділень. Технічна підтримка повинна здійснюватися цілодобово.

Документи на участь у торгах подавало також державне підприємство «Науково-телекомунікаційний центр «Українська академічна і дослідницька мережа», більш відоме як «Уарнет», але його пропозицію відхилили через те, що підприємство завантажило її в систему від імені ТОВ «Бізнес і технології». На думку тендерного комітету, в даному випадку є «невідповідність зареєстрованого учасника та завантаженою ним пропозицією».

Ймовірно плутанина з документами відбулась через те, що дружина та син директора «Уарнету» Ігоря Процикевича ще донедавна володіла фірмою з однойменною назвою ТОВ «Уарнет», де директоркою була співзасновниця фірми «Бізнес і технології» Уляна Плісова.

Засновниками «Лабораторії інформаційних технологій», яка працює на ринку з 1992 року, в рівних долях є львів’яни Богдан Кміть, Лідія Олійник, Ігор Бордун та Любомир Губаль.

«Радіо Нетворк» зареєстроване у Львові шість років тому Андрієм Брунарським, Юрієм Томіщаком та Андрієм Загородником.