- NGL.media - https://ngl.media -

ЛОДА розмістила білборди в стилістиці партії БПП безкоштовно – як соціальну рекламу

31.01.2018 @ 08:30 в Новини

Львівська обласна державна адміністрація не платила за розміщення інформаційних білбордів «Львівщина лідер у будівництві доріг», чиє оформлення копіює рекламу Блоку Петра Порошенка. Про це стало відомо з відповіді ЛОДА на запит редакції «Наші гроші. Львів».

«Розміщення інформаційних бордів здійснювалося на безоплатній основі, в рамках партнерської співпраці з власниками площин, як інформаційні матеріали, що несуть соціальний характер», – йдеться у відповіді за підписом т.в.о. директора департаменту внутрішньої та інформаційної політики Ольги Березюк.

Нагадаємо, ЛОДА запустила [1] інформаційну компанію, присвячену донесенню основних минулорічних досягнень області. Втім оформлення рекламних бордів співпадає зі стилістикою політичної реклами «Блоку Петра Порошенка «Солідарність», очільником обласного осередку якого був голова ЛОДА Олег Синютка.

[2]

“Соціальна” реклама ЛОДА (фото Дмитра Фігуна)

[3]

Приклад реклами БПП (колаж руху Чесно)

Загалом по області розміщено 20 таких білбордів, в основному на трасах чи виїздах на них, а також в деяких містах області: Буську, Жидачеві, Яворові, Бродах.

[4]

В ЛОДА стверджують, що їх рекламна кампанія не має нічого спільного з політикою. Т.в.о. директора департаменту внутрішньої та інформаційної політики Ольга Березюк раніше у коментарі  ZAXID.NET ствердила, що дизайнер розробив макет реклами на свій розсуд.

В адміністрації проігнорували наше прохання надати копію завдання для дизайнера, однак написали, що виконавцем виготовлення цієї «соціальної» реклами є ТОВ «Формат Захід», яке отримає за свої послуги 5700 грн. Водночас в цій фірмі «НГ. Львів» розказали, що лише надавали послуги друку, отримавши готовий макет реклами від ЛОДА.

Начальник відділу інформації та поліграфії ЛОДА Володимир Трач у телефонній розмові сказав «НГ. Львів», що макет реклами виготовив безкоштовно його знайомий дизайнер, який не працює в структурі ЛОДА. Його ім’я та телефон Трач назвати відмовився.

За його словами, борди виготовлено в червоно-чорних тонах на білому фоні, оскільки «така гама є однією з найкращих для візуального сприйняття інформаційного повідомлення в осінньо-зимовий період часу». Окрім того, було кілька варіантів макету, виготовлених дизайнером, серед яких він обрав саме той, що і був зреалізований. Начальник відділу пообіцяв надіслати всі варіанти макету на електронну пошту, однак так і не зробив цього.

 


Статтю роздруковано з NGL.media: https://ngl.media

URL статті: https://ngl.media/2018/01/31/loda-rozmistyla-bilbordy-v-stylistytsi-partiji-bpp-bezkoshtovno-yak-sotsialnu-reklamu/

URLs in this post:

[1] запустила: https://zaxid.net/loda_za_byudzhetniy_kosht_rozmistila_reklamniy_bilbord_zmaketovaniy_u_stili_bbp_solidarnist_n1447315

[2] Image: http://ngl.media/wp-content/uploads/2018/01/532-900x668.jpg

[3] Image: http://ngl.media/wp-content/uploads/2018/01/1447315_1496546.jpg

[4] Image: http://ngl.media/wp-content/uploads/2018/01/012.jpg

Copyright © 2013-2020 НАШІ ГРОШІ - ЛЬВІВ. All rights reserved.