Приватний підприємець «злив» три закупівлі продуктів пов’язаному ФОПу

25 Січня 2018

Державний комунальний дошкільний заклад освіти комбінованого типу №143 23 січня підписав три угоди з приватним підприємцем Лілією Боднар. Сума трьох договорів становить майже 299 тис. грн. Про це стало відомо з сайту Prozorro.

За ці кошти дитсадок придбав масло, сирні продукти та м’ясо на 46, 52 та 199 тис. грн відповідно. Варто зазначити, що ціни на товари були нижчими, ніж ринкові. Наприклад, ціна масла склала 93грн/кг, куряча печінка 42 грн/кг, в той час як на гуртовому ринку Шувар ці продукти продають за 115 грн/кг і 53 грн/кг.

Єдиний конкурент на цих торгах, теж приватний підприємець, пропонував ще нижчі ціни.  Загалом пропозиції іншого підприємця, Оксани Сенько, були на 25-27% нижчими. Проте в усіх випадках відкликала свої заявки, оскільки в усіх трьох пропозиціях вона допустила арифметичну помилку при формуванні ціни.

Обидва підприємці раніше неодноразово фігурували в матеріалах «НГ. Львів», зокрема, у публікації  «Годувальники з одним телефоном». Ці особи часто виграють торги на постачання продуктів для Національної академії сухопутних військ. Оксана Сенько для торгів часто  користується однаковим з Іриною Васильців номером телефону і який вказаний як контактий номер ТОВ «Золотий сапфір». Також Васильців є матір’ю її «конкурентки» на торгах Лілії Боднар.