Стрийський вагоноремонтний завод злив понад півтора мільйона прокладці, пов’язаній з оточенням Януковича

16 Січня 2018

Філія «Стрийський вагоноремонтний завод» ПАТ «Українська залізниця» 11 січня уклав угоду на закупівлю обладнання для контролю залізничного руху, а саме упорної плити за 1,58 млн грн з ТОВ «УТМК». Про це повідомляється на сайті електронних закупівель Prozorro.

Участь в торгах, окрім переможця, взяло лише сумське ТОВ «Рокадатрейд», що було створено трохи більше року тому. Під час аукціону фірми не змінювали своїх пропозицій і першопочаткові ціни стали і останніми пропозиціями.

Постачатиме переможець продукцію російської фірми «ТрансІнвест», зареєстрованій у Ростовській області.

ТОВ «УТМК» («Українська транспортно-машинобудівельна компанія») працює на ринку з липня 2014 року. Засновником фірми є британський офшор Riverberg Ventures, кінцевим бенефіціарним власником вказано мешканця міста Рига (Латвія) Павелса Губскіса.

Раніше офшор Riverberg Ventures був оформлений на інші сейшельські офшори – «Intrahold A.G.» і «Monohold A.G.». За даними «Наших грошей», саме на ці офшори було переписано «Fineroad Business LLP», що пов’язана з фірмою «Танталіт» і колишнім президентом Віктором Януковичем.

Нещодавно фірма змінила адресу реєстрації та вказує офіс на проспекті Перемоги в Києві, але ще донедавна вона була зареєстрована у місці масової реєстрації на вулиці Зоологічній в Києві, де в одній квартирі було прописано ще 308 підприємств.

Цього року, це перше державне замовлення підприємства, а минулого 2017 року, за даними платформи YouControl, фірма отримала замовлень на 280,11 млн грн, здебільшого від філій Укрзалізниці.