- NGL.media - https://ngl.media -

Обласний департамент ЖКГ придбав лінії для сортування відходів за 16 млн грн

28.12.2017 @ 08:30 в Новини

Департамент розвитку та експлуатації житлово-комунального господарства Львівської обласної державної адміністрації в результаті відкритих торгів 21 грудня підписав [1] договір з ТОВ «Хаммель-Україна» на закупівлю ліній для сортування твердих побутових відходів на полігонах. Сума договору становить 16,4 млн грн. Про це стало відомо з порталу публічних закупівель Prozorro.

Придбали три лінії. Вартість однієї становить 5,4 млн грн. У її комплектацію входить бункер для завантаження відходів, три види транспортерів, конвеєр та два сепаратори. Змонтувати все переможець торгів повинен протягом місяця з дня поставки.

Крім основної угоди, департамент підписав додаткову, за якою здійснить передоплату у розмірі 100% від суми до кінця 2017 року. Такий розмір передоплати мотивовано постановою Кабміну «Про здійснення попередньої оплати товарів, робіт і послуг, що закуповуються за бюджетні кошти» (пункт 1, підпункт 3).

Крім вищезгаданої компанії-переможця, участь у торгах брало ТОВ «Абітек-Інжиніринг» з пропозицією на 56 тис. грн дорожчою (0,33% від суми контракту). ТОВ «Абітек-Інжиніриг» фігурувало в матеріалах сайту [2] «НГ. Запоріжжя», де повідомлялось, що фірма була фіктивним конкурентом на торгах для групи компаній, що продавали неякісні контейнери для сміття за завищеними цінами.

ТОВ «Хаммель-Україна» зареєстровано в селі Малехів Жовківського району, його власником є Василь Кушинський та швейцарська компанія «Асторія капітал груп ГМБХ». Держзамовлення фірма почала отримувати з липня 2017 року, і наразі їх сума становить понад 43 млн грн.


Статтю роздруковано з NGL.media: https://ngl.media

URL статті: https://ngl.media/2017/12/28/oblasnyj-departament-zhkh-prydbav-liniji-dlya-sortuvannya-vidhodiv-za-16-mln-hrn/

URLs in this post:

[1] підписав: https://prozorro.gov.ua/tender/UA-2017-11-01-002913-a

[2] сайту: http://zp.nashigroshi.org/2014/05/16/zaporizhtsi-prodavaly-neyakisni-kontejnery-komunalnykam-z-chotyroh-oblastej-berdyansk-v-temi/

Copyright © 2013-2020 НАШІ ГРОШІ - ЛЬВІВ. All rights reserved.