Військова частина «злила» дешевшого учасника через вигадану причину невідповідності відеокарти

26 Грудня 2017

Військова частина А4150 14 грудня уклала договір на поставку 25 автоматизованих робочих місць з ТОВ «Технології для бізнесу».  Загальна вартість закупівлі склала 1,43 млн грн. Про це стало відомо з системи Prozorro.

Під автоматизованим робочим місцем мались на увазі комп’ютери. Вартість моделей становитимуть 28,5 тис. грн та 18,3 тис грн.

Крім переможця участь у торгах взяли ТОВ «КВМ Люкс» і ТОВ «Комплекс». Пропозиція першого учасника була дешевшою на 28 тис. грн, але тендерний комітет 4 грудня її відхилив. Свою відмову мотивував тим, що дискретний адаптер (різновид відеокарти), який пропонує учасник не підтримується операційною системою Red Hat Enterprise Linux. Учасник надіслав скаргу до Антимонопольного комітету, де повідомив, що виробник відеокарти компанія AMD на офіційному сайті зазначає, що даний тип відеокарт підтримується на операційній системі Linux. Антимонопольний комітет не виніс рішення, оскільки учасник врезультаті відкликав свою скаргу.

ТОВ «КВМ Люкс» зареєстроване півтори роки тому у Лапаївці Пустомитівського району, а його власником є Володимир Кремінець. Основний вид діяльності підприємства — торгівля деревиною та будівельними матеріалами. Єдиним держзамовленням фірми був капітальний ремонт 1-го поверху гуртожитку від Лапаївської сільради.

«Технології для бізнесу», яка раніше називалась «БС», належить львів’янам Оресту Блажиєвському (30%) та Андрію Синицькому (70%). Інша фірма цих осіб – «Техніка для бізнесу», раніше була оштрафована за змову на торгах, але успішно оскаржила це рішення АМКУ через суд.