АМКУ оштрафував на 130 тисяч фірми родичів, які розіграли майже 6 млн грн від сільради Пустомитівського району

13 Грудня 2017

ТОВ «Західпласт» і ТОВ «Компанія Вестінвест» заплатять по 68 тис. грн штрафу за узгодженні дії на торгах. Таке рішення ухвалила Адміністративна колегія Львівського обласного територіального відділення 16 листопада 2017 року.

Узгоджені дії колегія виявила під час закупівлі на реконструкцію очисних споруд глибокого очищення стічних вод від Верхньобілківськоїх сільської ради (Пустомитівський район) , де переможцем стало ТОВ «Західпласт». Вартість договору дорівнювала 5,7 млн грн.

Аналіз документів виявив, що учасники однаково оформляли довідки та надавали аналогічні дані, які не вимагались замовником. Учасники торгів подали свої пропозиції з одного електронного майданчика, а також подали довідки з банку з одного й того ж відділення з майже послідовними номерами та довіреності, підписані однаковим почерком.

Крім того в документі АМКУ вільно цитують попередню новину «НГ. Львів», де ми повідомили про змову цих компаній.

Київська «Компанія Вестінвест» з досвідом роботи 1 рік і 4 місяці заснована Юрієм Кужеєю, чия дружина Леся мала дівоче прізвище Фургало, що відомо з копії його паспорту в Prozorro. Вона є сестрою Тараса Фургала, якому належить фірма-переможець торгів «Західпласт». Тарас Фургало та Юрій Кужея також є партнерами у ТОВ «З.Ю.Т.Р».

З документів також відомо, що «Західпласт» орендує багато техніки в ТОВ «Західбудторг», що належить Лесі Кужеї. А контактний номер телефону «Компанії Вестінвест» (0675050038) використує «Західпласт» в оголошеннях з пошуку працівників.» Уся ця інформація була зазначена у рішенні АМКУ.

Леся Кужея відома у Львові також тим, що у 2013 році її новостворене підприємство ТОВ «Львівбудмережі» стало переможцем тендеру на реконструкцію вулиці Мечнікова за 46 млн грн. Але прокуратура Львівської області звернулася до суду, аби визнати недійсними результати торгів, оскільки прокурори з’ясували, що у ТОВ «Львівбудмережі», відсутній досвід проведення аналогічних робіт та матеріально-технічна база. Угода тоді була розірвана, але не на вимогу прокуратури, а через брак фінансування.