- NGL.media - https://ngl.media -

АМКУ оштрафував ще одну фірму тендерного махінатора Тиховича, який продавав медичні матеріали за завищеними цінами

12.12.2017 @ 08:30 в Наслідки,Новини

Львівське обласне територіальне управління АМКУ оштрафувало ТОВ «Галич-Мед» та ТОВ «Торговий дім «Медсервіс» за спотворення результатів торгів на закупівлю медичних витратних матеріалів, які проводила Пустомитівська центральна районна лікарня у 2015 році. Відповідні рішення [1] АМКУ ухвалив [2] 23 листопада 2017 року.

Йдеться про два тендери на закупівлю рентгенівської фотоплівки, шприців, систем, катетерів тощо на загальну суму 1,5 млн.

Згідно з рішеннями, за узгодження дій та спотворення результатів торгів в обох випадках компанії сплатять по 68 тис. грн штрафу кожна, тобто 136 тис. грн.

За допомогою аналізу документів комітету вдалось з’ясувати та довести узгодженість дій. Обидва учасники торгів завіряли довідки в одного нотаріуса — Ірини Шемченко. Номери довідок про відсутність судимостей мають послідовні порядкові номери, а запит на їх одержання подала одна й таж особа В. Копитко, яка зазначила однаковий телефонний номер. Крім того, учасники зазначили аналогічних постачальників. І подавали ідентичні довідки, хоча в тендерній документації був відсутній зразок.

Цікаво, що ТОВ «Галич-Мед», що зареєстровано у Львові, існує на ринку вже майже 7 років і досі не було переможцем в жодному тендері. Власником фірми зазначено Любов Ковальчук.

А ТОВ «Торговий дім «Медсервіс» неодноразово фігурував у матеріалах «НГ. Львів», зокрема, продавав центру екстреної медицини тест-системи для діабетиків за значно завищеними [3] цінами.

Власником «Торгового дому «Медсервіс» є львів’янин Володимир Тихович. Крім цієї компанії йому також належить ТОВ «Науково-дослідне виробниче підприємство  «Екологія». Це підприємство Тиховича у січні поточного року також було оштрафовано [4] АМКУ за змову на торгах, тобто фірмі також заборонили брати участь у закупівлях протягом трьох років.


Статтю роздруковано з NGL.media: https://ngl.media

URL статті: https://ngl.media/2017/12/12/amku-oshtrafuvav-sche-odnu-firmu-tendernoho-mahinatora-tyhovycha-yakyj-prodavav-medychni-materialy-za-zavyschenymy-tsinamy/

URLs in this post:

[1] рішення: http://www.amc.gov.ua/amku/doccatalog/document?id=84656&schema=lviv

[2] ухвалив: http://www.amc.gov.ua/amku/doccatalog/document?id=84653&schema=lviv

[3] завищеними: http://ngl.media/2017/08/01/likarnya-shvydkoji-dopomohy-pereplatyla-ponad-100-tys-hrn-na-vytratnyh-materialah-dlya-diabetykiv/

[4] оштрафовано: http://ngl.media/2017/01/25/amku-oshtrafuvav-na-50-tys-hrn-dvi-povyazani-firmy-za-zmovu-na-torhah/

Copyright © 2013-2020 НАШІ ГРОШІ - ЛЬВІВ. All rights reserved.