- NGL.media - https://ngl.media -

За півмільйона від освітян Судової Вишні боролась івано-франківська фірма з підробленими документами

29.11.2017 @ 08:30 в Новини

Тендерний комітет відділу освіти Судововишнянської міської ради відхилив одного з учасників торгів через фальшивий документ. Працівники комітету запідозрили, що один з документів, який подало івано-франківське приватне підприємство «Снік-Гал», підроблений, та провели справжнє розслідування.

Згідно з сайтом публічних закупівель Prozorro, 22 листопада 2017 року відділ освіти підписав [1] договір з ТОВ «Ноутбук центр» на придбання 44 стаціонарних персональних комп’ютерів за 10,3 тис. грн за одиницю та 5 ноутбуків Lenovo IdeaPad 320-15 вартістю 18,6 тис. грн за одиницю. Загалом сума угоди склала 550 тис. грн.

Аукціон на закупівлю цієї комп’ютерної техніки відбувся ще 30 жовтня. Участь у ньому, крім переможця, взяло ПП «Снік-Гал». Пропозиція цього підприємства була дешевшою на 64 тис. грн, тобто вони пропонували техніку за 486 тис. грн.

Проте тендерний комітет відхилив цю пропозицію, оскільки виявив, що в авторизаційному листі (документальне підтвердження домовленостей з виробником чи офіційним дилером, підтвердженні спроможності учасника поставити товар) підпис та печатка «накладені графічно». При цьому представники «Снік-Гал» написали, що вони є дилерами ТОВ «Комел».

У комітеті запідозрили, що лист є підробленим та звернулись в офіс «Комел». 2 листопада вони отримали офіційну відповідь про те, що ТОВ «Комел» не має жодних ділових стосунків з ПП «Снік-Гал» та не надавало приватному підприємству жодних авторизаційних листів.

ПП «Снік-Гал» із «статутником» у 200 грн зареєстроване в Івано-Франківську, а його власником є Віктор Охват. З початку 2017 року фірма отримала замовлень на 2,5 млн грн, з них на 921 тис. грн у Львівській області.


Статтю роздруковано з NGL.media: https://ngl.media

URL статті: https://ngl.media/2017/11/29/za-pivmiljona-vid-osvityan-sudovoji-vyshni-borolas-ivano-frankivska-firma-z-pidroblenymy-dokumentamy/

URLs in this post:

[1] підписав: https://prozorro.gov.ua/tender/UA-2017-10-11-001981-a

Copyright © 2013-2020 НАШІ ГРОШІ - ЛЬВІВ. All rights reserved.