Гіршфельд з близькою фірмою розіграв 3,26 млн грн від Стрийського вагоноремонтного заводу

24 Листопада 2017

Філія «Стрийський вагоноремонтний завод» ПАТ «Українська залізниця» 20 листопада підписала угоду на постачання полотна для кришок вагонних люків з ТОВ «УПЕК Трейдинг». Сума договору становить 3,26 млн грн, повідомляється на сайті електронних закупівель Prozorro.

Придбали 1092 запчастини по 2992 грн/шт. Варто зазначити, що ще в вересні ця компанія постачала аналогічний товар для Дарницького ВРЗ на 10% дешевше.

Крім переможця участь у торгах брало ТОВ «Автотрансагентство». Конкурент не торгувався, в той час як переможець знизив вартість своєї пропозиції на 149 тис. грн з 3,41 млн грн до 3,26 млн грн.

Власниками ТОВ «УПЕК Трейдинг» є Олександр Гарасько, Юлія Петрик, Наталія Дубина, Вікторія Баглій і Наталія Ніконенко. Фірма входить до групи компаній «УПЕК» народного депутата Анатолія Гіршфельда, що є найбільшим виробником підшипників.

ТОВ «Автотрансагенство» зареєстроване на Валерія Булавіна, Володимира Шаповалова та Олесія Митрохіна. Раніше директором та співвласником «Автотрансагентство» була Оксана Овсяник. Вона працює керівником ТОВ «Українське конструкторське бюро трансмісій і шасі», співвласником якого є ПАТ «У.П.Е.К», де 53,4% належить Гіршфельду. Крім того, Оксана Овсяник є директором будинку культури Харківського підшипникового заводу, серед співвласників якого теж є ПАТ «У.П.Е.К».

Протягом 2017 року ТОВ «УПЕК Трейдинг» отримало замовлень на понад 289 млн грн, з них 6,8 млн грн (два контракти) – у Львівській області. В обох закупівлях від Стрийського вагоноремонтного заводу і практично усіх по Україні з цією фірмою конкурує лише ТОВ «Автотрансагентство».