- NGL.media - https://ngl.media -

На Львівщині роками діє міліцейська схема викачування грошей з великих аграрних компаній – розслідування

09.11.2017 @ 11:26 в Новини

Кримінальні провадження щодо арешту гектарів земель та врожаю великих сільськогосподарських компаній у Львівській області закінчуються судами над підставними особами, які не мають жодного відношення до аграрного бізнесу. Як з’ясували «Наші гроші. Львів», це складова міліцейської схеми викачування грошей з великих аграрних підприємств області.

Так, суд арештував майже 400 гектарів невитребуваних земельних паїв померлих громадян у Радехівському районі, які обробляла відома у Львові компанія «Барком». Однак 10 жовтня до суду надійшов обвинувальний акт, згідно з яким судитимуть безробітного мешканця Золочева Анатолія Лісового.

Аналогічно розслідування кримінальних проваджень, в яких фігурували компанії «Агро ЛВ Лімітед» та «Вінал Агро», закінчились вироками маловідомим мешканцям Золочева та його передмістя. На суді вони визнавали, що саме вони захопили ділянки і найняли ці компанії для обробки земель. Один із засуджених, Тарас Дутка, розповів «НГ. Львів», що йому заплатили 30 тисяч гривень, аби він в суді взяв вину на себе.

Юрій Одноріг, заступник директора компанії «Західний Буг» та голова громадської спілки «Аграрії Львівщини», розповів про схему, як до суду потрапляють сторонні особи.

За його словами, Управління захисту економіки у Львівській області отримує в сільрадах списки ділянок, які обробляють сільськогосподарські компанії. Потім, виявляючи користування землею без договорів, відкривають кримінальні провадження. «Кличуть цю компанію і пропонують «порєшати». Знаходять в картотеці «ходака», який зізнається, що він ці землі обробляв та підписує угоду зі слідством. Вартість такої «угоди» приблизно 250-300 доларів за гектар землі, які фірма обробляла», – розповів Одноріг.

Ця ситуація стала можливою завдяки прогалинам в законодавстві. За словами Однорога, на сьогодні у Львівській області ледь не 50% землі, яку обробляють фермери та фермерські господарства, обробляють незаконно.

Все розслідування читайте тут [1].


Статтю роздруковано з NGL.media: https://ngl.media

URL статті: https://ngl.media/2017/11/09/na-lvivschyni-rokamy-dije-militsejska-shema-vykachuvannya-hroshej-z-velykyh-ahrarnyh-kompanij-rozsliduvannya/

URLs in this post:

[1] тут: http://ngl.media/2017/11/09/oblychchyam-na-zemlyu/

Copyright © 2013-2020 НАШІ ГРОШІ - ЛЬВІВ. All rights reserved.