АМКУ розпочав перевірку закупівель у двох пов’язаних львівських компаній, які 17 разів разом сходили на торги

08 Листопада 2017

Адміністративна колегія Львівського обласного територіального відділення АМКУ розпочала розгляд справи про можливу змову на торгах двох львівських компаній – ПП «Львівдах» і ТОВ «Галицька магістраль», які були неодноразовими фігурантами розслідувань «Наші гроші. Львів».

Про це стало відомо з листа відділення у відповідь на скаргу наших партнерів – «Центру громадського моніторингу та досліджень», який допомагає ініціювати перевірки контролюючих органів.

Як повідомляли «НГ. Львів», «Львівдах» та «Галицька магістраль» змагались на торгах за замовлення 14 разів. Власник першої компанії Іван Кіцила та співвласник другої названої компанії Ярослав Олійник мають також інший спільний бізнес. Також раніше, у червні 2015 року «Галицька магістраль» вказувала однакову з ПП «Львівдах» адресу в м. Новояворівськ – вул. Привокзальна, 3, та згодом змінила юридичну адресу. Коли до замовників приходили лише ці дві компанії, їх пропозиції взагалі залишались незмінними.

Адмінколегія повідомила, що перевірятиме дві закупівлі, де ці фірми брали участь: поточний ремонт приміщень туберкульозних відділень Львівського регіонального фтизіопульмонологічного клінічного лікувально-діагностичного центру та поточний ремонт окремих місць даху головного корпусу Львівської обласної клінічної психіатричної лікарні.

Також АМКУ після звернення «Центру громадського моніторингу та досліджень» розпочав розслідування закупівлі регіональною філією «Львівська залізниця» у ТОВ «ТК “Енергоінновації”» вогнестійких кабелів на 44,81 млн грн. Як повідомляли «НГ. Львів», сумарно на цій закупівлі залізничники переплатять понад 22 млн грн.