Аудитори підтвердили порушення в закупівлях, де договори підписали з фігурантами «чорного списку» АМКУ

30 Жовтня 2017

Західний офіс Держаудитслужби підтвердив виявлені порушення у двох закупівлях, де замовники, Національна академія сухопутних військ та ПАТ «Шахта «Надія», обрали за результатами конкурсу постачальників із «чорного списку» АМКУ. Про це стало відомо з відповідей аудиторів на звернення ГО «Центр громадського моніторингу та досліджень».

Як відомо, до цього списку вносять юридичних та фізичних осіб-порушників, які спотворили результати торгів. Протягом трьох років з дати винесення рішення АМКУ з такими учасниками не дозволено підписувати договори за результатами торгів.

Так, згідно із Реєстром про зведені відомості рішення органів Антимонопольного комітету, підприємець Петро Боднарчук ще у листопаді 2015 року порушив законодавство, однак у травні 2017 року академія уклала з ним договір на 3,6 млн грн про закупівлю сиру.

Так само ПАТ «Шахта «Надія» замовила гвинтовий блок у ПАТ «Науково-виробниче акціонерне товариство ВНДІкомпресормаш», яке було внесено до чорного списку Луганським АМКУ ще у листопаді 2016 року.

У цих двох випадках Західний офіс Держаудитслужзби надіслав порушникам рекомендації усунути виявлені порушення, розірвати договір та притягнути до відповідальності винних осіб.